3 redenen om een makelaar in te schakelen

geplaatst op 05-04-2022
 Tweede woning 
alt

Je zult niet de enige zijn die je huis te koop wilt zetten en twijfelt over het inschakelen van een makelaar. Want: is dit wel nodig? Wat levert het eigenlijk op? En kun je je huis niet gewoon zelf verkopen? Het is heel logisch dat je jezelf dit afvraagt, want als je geen makelaar inschakelt hoeft de koper minder kosten te betalen. Dit kan interessant zijn, want zo kun je óf zelf een hoger bedrag opstrijken, óf simpelweg je huis voor een zeer aantrekkelijk bedrag verkopen. Veel mensen beseffen echter niet hoeveel voordelen het werken met een makelaar met zich meebrengt. Waar het huis staat dat je wilt verkopen maakt niet uit. We nemen als voorbeeld even de mooie stad Amersfoort. Als je een makelaar in Amersfoort inschakelt dan profiteer je daar op meerdere manieren van. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder!

Een makelaar heeft een groot bereik

Je zou denken dat als je jouw huis op Facebook en/of Instagram te koop zet je vanzelf een grote doelgroep bereikt, maar niets is minder waar. Het is veel lastiger dan je denkt om de juiste doelgroep te bereiken, en juist die makelaar in Amersfoort weet precies hoe je dat doet. Deze makelaar heeft bijvoorbeeld een fysieke locatie en dus een etalage waarin allerlei woningen te koop staan aangeboden. Daar lopen als het een mooie locatie is veel mensen langs, en zo valt jouw woning goed op. Daarnaast weet deze makelaar precies hoe de juiste doelgroep de betreffende stad bereikt wordt. Het slim inzetten van social media kan veel opleveren, en een goede makelaar beheerst alle technieken die horen bij dit soort social media platformen.

Professionele presentatie

Je hoort vaak dat het niet uitmaakt wat je verkoopt, maar hoe je het verkoopt. Bij huizen is dit ook een beetje het geval. Hoe het huis er op beeld uitziet bepaalt namelijk voor een groot deel hoeveel mensen erin geïnteresseerd zijn. Het maken van goede, professionele foto’s is echter moeilijker dan je denkt. De belichting moet goed zijn, je moet de juiste hoek uitkiezen om de foto te maken, en je moet precies de juiste aspecten van de woning laten zien. Vind je dat moeilijk? Schakel dan een goede makelaar in om je daarbij te helpen.

Een makelaar kent de markt

We vergeten bijna dat het ook erg interessant is om een makelaar in te schakelen als je een huis wilt aankopen. Ben je naar iets heel specifieks op zoek? Laat jouw aankoopmakelaar in Amersfoort weten wat jouw wensen en eisen zijn, en je hoort het vanzelf als er iets vergelijkbaars op de markt komt. Zo ben je altijd op de hoogte van nieuwe woningen, en kun je snel toeslaan als je verliefd bent geworden op een huis. Bovendien kan deze aankoopmakelaar in Amersfoort voor jou onderhandelen met de verkopende partij, en zo de beste prijs voor je krijgen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor als je de verkopende partij bent. Als je niet met een makelaar samenwerkt is de kans groot dat de deal voordeliger uitpakt voor de koper dan voor jou, en dat wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen.