3 tips tuinonderhoud bij een recreatiewoning

geplaatst op 23-08-2019
 Tweede woning 
alt

Een vakantiehuisje of tweede woning is heerlijk, alleen het onderhoud ervan kan lastig zijn wanneer u er niet wekelijks te vinden bent. Daarnaast heet het niet voor niets een recreatiewoning aangezien u er wil genieten van uw vrije tijd en niet eindeloos met de tuin bezig wil zijn. Zeker wanneer u een gazon heeft kan het een hele klus zijn om dit te onderhouden. In dit artikel geven we vijf tips waardoor u zich geen zorgen meer hoeft te maken over eindeloos tuinonderhoud aan uw recreatiewoning.

Tip 1: Onderhoudsarme tuin aanleggen

Wanneer u nog geen tuin heeft aangelegd bij uw vakantiehuis, is het verstandig om een onderhoudsarme tuin aan te leggen. Dit hoeft niet per se te betekenen dat u een saaie tuin moet aanleggen met alleen bakstenen. U kunt ervoor kiezen om mooie natuurstenen in uw tuin te leggen waardoor u juist sfeer creëert in de tuin door de oneven stenen. U kunt de natuurstenen aanvullen met makkelijk te verzorgen struiken die in gekleurde plantenpotten geplaatst kunnen worden. Wanneer u de tuin aanleggen uitbesteedt aan een hovenier kunt u uw onderhoudswensen met hen bespreken zodat zij een mooie tuin voor u aanleggen, waar u weinig tot geen werk aan heeft. Dan kunt u genieten van uw recreatiewoning.

Tip 2: Tuinonderhoud uitbesteden

Wanneer u al een tuin heeft aangelegd of een tuin wil aanleggen die wel veel onderhoud vereist, kunt u een hovenier inschakelen om u al het werk uit handen te nemen. Zij maken uw tuin helemaal aan kant en weten veel van allerlei soorten bloemen, planten en bomen. Daardoor weten zij in elk seizoen precies wat er moet gebeuren om uw tuin optimaal te laten bloeien. Daarnaast kan een hovenier advies geven voor extra aanleg van:

  • Een trampoline
  • Een zwembad
  • Een tuinhuis

Zo kunt u met een tuinhuis bijvoorbeeld wat extra schaduw creëren of deze juist laten plaatsen zodat er geen extra schaduw komt te staan. Een hovenier weet precies hoe hij dit moet doen.

Tip 3: Tuinonderhoud periodiek uitbesteden

Door eenmalig onderhoud kan een tuin helemaal opfleuren. Echter, sommige tuinonderdelen hebben extra aandacht nodig en dan is eenmalig onderhoud niet genoeg. U wil niet dat u na een paar weken bij uw vakantiehuis aankomt en ziet dat uw tuin weer onnet is. Een hovenier is beschikbaar voor periodiek onderhoud van bijvoorbeeld uw gazon waardoor u zich nergens meer zorgen om hoeft te maken. U maakt afspraken met de hovenier over wanneer zij langskomen. Zo kunt u ervoor kiezen om het onderhoud uit te laten voeren wanneer u niet bij uw recreatiewoning bent. U kunt er ook voor kiezen om dit juist wel samen te laten vallen met uw bezoek zodat u nog wat tips kunt vragen over uw planten en bloemen. U hoeft namelijk niet al het onderhoud uit te besteden wanneer u zelf ook groene vingers heeft en bijvoorbeeld uw eigen rozenstruik graag verzorgt.

Een mooie tuin voor u

Zo ziet u dus dat welke tuin u ook wil, het onderhoud altijd volledig kan worden overgenomen. Bent u bereid zelf af en toe het gras te maaien en uw bloemen te verzorgen? Dan laat u eens per jaar een hovenier langskomen die de boomverzorging van u overneemt. Daarnaast kunt u bij de hoveniers terecht wanneer u advies nodig heeft over de inrichting van uw tuin of de verzorging van uw planten en bloemen. Als u uw tuin nog niet heeft laten aanleggen kiest u voor laag onderhoud, een tuin met natuurstenen en wat bomen en struiken in plantenpotten. Heeft u al wel een mooie tuin? Dan kiest u eenvoudig voor periodiek onderhoud en bent u van al uw zorgen af. Het is maar net wat uw tuinwens is en hoeveel onderhoud u zelf leuk vindt om uit te voeren. Bij een recreatiewoning gaat het erom dat u heerlijk kunt ontspannen en kunt genieten van uw rust.