3 Tips voor inrichten van een recreatiewoning

geplaatst op 02-04-2020
 Tweede woning 
alt

Wie eindelijk een recreatiewoning heeft kunnen kopen op een droomlocatie staat waarschijnlijk te popelen om hem in te richten. Toch zijn er enkele dingen waar rekening mee gehouden moeten worden. De kans is namelijk groot dat de recreatiewoning ook gekocht is al investering, en dus verhuurd zal worden aan derden. Bij het inrichten is het dus belangrijk dat u niet alleen rekening houdt met uw eigen eisen, maar ook die van eventuele huurders en vakantieparken (indien de woning deel uitmaakt van een park). Wij geven alvast wat tips om ervoor te zorgen dat u straks een recreatiewoning heeft om in thuis te komen!

Tip 1: Kies duurzaam

Bij het inrichten van een recreatiewoning is het erg belangrijk dat u nadenkt over de duurzaamheid van de gebruikte materialen. Afhankelijk van de doelgroep zal de inrichting aardig wat te verduren krijgen, en het is natuurlijk niet handig als die kwetsbare designstoelen na een paar maanden al beschadigd zijn. Kies dus voor stevige, robuuste meubels die tegen een stootje kunnen.

Tip 2: Maak een lichtplan

Denk bij het inrichten ook aan de benodigde verlichting. Door een lichtplan te maken weet je precies welke soort verlichting nodig is in welke ruimte. Denk er ook aan dat de verlichting zuinig moet zijn. energiekosten zijn tegenwoordig veelal inbegrepen in de verhuurprijs. Hoe lager de energiekosten, hoe hoger de opbrengst van de recreatiewoning! Ledverlichting is momenteel de zuinigste en meest duurzame verlichting die er te krijgen is. Er zijn tegenwoordig inbouwspots met ledlampen te krijgen, maar ook staande lampen met ledlampen of eetkamerlampen met led. Ook is het mogelijk om dimbare led verlichting te installeren. Het grote voordeel is dat je de lichtsterkte van dimbare ledlampen aan kan passen aan de lichtbehoefte. Zo kunnen bijvoorbeeld led-inbouwspots gebruikt worden als primaire verlichting, maar ook als sfeerverlichting. Let er wel op dat de dimmer gemaakt is voor ledverlichting. Ouderwetse dimmers zijn niet berekend op het lage verbruik van dimbare ledlampen, waardoor de lampen kunnen gaan flikkeren.

Tip 3: Kies een thema

Veel recreatiewoningen op vakantieparken zien er hetzelfde uit. Om uw recreatiewoning te onderscheiden en gasten een unieke beleving te bieden, kunt u ervoor kiezen een thema te integreren in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan landelijk of maritiem, maar ook aan industrieel of orientaals. Met kleine details kunt u een bijzondere sfeer neerzetten, waardoor u er zeker van bent dat uw gasten een verblijf hebben dat ze zal bijblijven!