4 handige tips om je woning in Nieuw-Vennep te verkopen

geplaatst op 18-07-2023
 Tweede woning 
Ben jij de eigenaar van een woning of tweede huis in Nieuw-Vennep? Hoewel dit zeker een leuke plaats is om in te wonen, kan het zijn dat je ergens anders naartoe wil. Maar om dit te doen, dien je eerst je huis te verkopen. Maar wat is de beste manier om dit voor elkaar te krijgen? In deze blog vertellen we je enkele handige tips om ervoor te zorgen dat je binnen mum van tijd van je woning af bent
alt

Zoek naar een verkoopmakelaar met een vast tarief

De eerste tip die we je mee willen geven om je woning te verkopen, is om op zoek te gaan naar een verkoopmakelaar nieuw-vennep met een vast tarief. Helaas vragen de meeste makelaars om een vast commissiepercentage. Dit is redelijk opmerkelijk doordat de gevraagde diensten niet afhankelijk zijn van de waarde van een woning. Daarom is het beter om te zoeken naar een makelaar die voor een vast bedrag je kan helpen. Langzaam maar zeker zijn er steeds meer makelaars die aan deze voorwaarden voldoen, zoals Kijck.

Hanteer een aantrekkelijke verkoopprijs

Ten tweede is het handig om een aantrekkelijke verkoopprijs te hanteren. Natuurlijk is het belangrijk dat je winst kan maken met de verkoop van je huis of recreatiewoning. Als je echter een te hoge prijs vraagt, zullen kopers het huis helemaal niet bekijken en misschien zelfs afgeschrikt worden door je houding. Om een aantrekkelijke verkoopprijs te bepalen, is het verstandig om te onderzoeken waar andere vergelijkbare huizen in de buurt voor worden aangeboden. Vaak doet een makelaar dit, dus vraag hier zeker naar wanneer je een partij als deze in dienst hebt genomen.

Maak je woning mooier

Verder is het geen slecht idee om je woning er mooier uit te laten zien. Dit betekent het huis schoonmaken, wat kleine reparaties uitvoeren en ervoor zorgen dat het gazon in goede staat is. Ook kun je een interieur specialist laten kijken naar manieren om je interieur er mooier uit te laten zien voor bezoekers. Al deze dingen kunnen je huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Dit zal je zeker helpen om je huis sneller te verkopen en mogelijk ook voor een hogere prijs.

Houd een open huis

Tot slot is het belangrijk om een open huis te houden. Met een open huis kunnen potentiële kopers binnenkomen en het huis bekijken. Dit is iets wat enorm nuttig kan zijn wanneer je doel is om je woning van de hand te doen. Het is ook handig dat er tijdens het open huis een makelaar aanwezig is om vragen van potentiële kopers te beantwoorden. Als kers op de taart zal een open huis het aantal biedingen op je huis ook vergroten.