4 Tips om je vakantiewoning een nieuw leven in te blazen

geplaatst op 24-02-2023
 Tweede woning 
alt

Een vakantiehuisje is ideaal om tijdens je vrije tijd zo af en toe tijd door te brengen. Dat betekent echter niet dat je niet uitgekeken kunt raken op je recreatiewoning. Ben je toe aan iets nieuws? Dan is het de hoogste tijd om je huisje een opknapbeurt te geven, zodat het er weer uitziet als nieuw. Weet je nog niet precies waar je moet beginnen met opknappen? Geef de muren een nieuw kleurtje, of koop via zadenkopenonline.nl zaadjes voor een spectaculaire tuin. We zetten 5 tips op een rij om je vakantiehuis een nieuw leven in te blazen.

1. Kleur- en vormgebruik

Als je je woning een nieuw likje verf wilt geven, is het erg belangrijk om na te denken over waar je woning staat en wat de indeling is. Heb je veel kleine ruimtes in huis? Dan is het handig om voornamelijk te kiezen voor lichte kleuren, zodat de kamer groter oogt. Bij een huisje in het bos kun je dan weer kiezen voor veel hout en neutrale tinten, zodat het huis goed bij de omgeving past. Ga langs de kringloopwinkel voor spullen of zoek juist uit wat de laatste trends zijn op het gebied van houten meubilair om je woning een nieuwe uitstraling te geven.

2. Kies voor een andere interieurstijl

Interieurtrends gaan met de tijd mee en de kans is dus aanwezig dat de inrichting die je een aantal jaar geleden met zorg hebt uitgekozen nu niet meer aansluit op je smaak. Als je de inrichting onder handen wilt nemen, is het handig om eerst te weten voor welke stijl je wilt gaan. Houd je van rustige en neutrale kleuren? Dan kun je kiezen voor een Scandinavische inrichting met lichte, rustieke meubels. Als je liever kiest voor kleur en decoraties, is een boheemse stijl misschien wel iets voor jou. Wees in ieder geval niet bang om verschillende dingen uit te proberen en stijlen te combineren!

3. Investeer in elektronische apparatuur

Wat is er nou cooler dan een vakantiewoning waar je helemaal kunt ontspannen, maar die ook nog eens hypermodern is? De meeste huizen hebben tegenwoordig wel een wifi-verbinding en ook de televisie blijft populair, maar waarom til je het niet naar een hoger niveau met een heuse thuisbioscoop? Zo kun je op regenachtige dagen met je gezin of vrienden heerlijk op de bank ontspannen en op een geheel nieuwe manier genieten van je woning. Zit je niet graag voor de tv? Ga dan voor een goede geluidsinstallatie of platenspelers voor een avond vol muziek.

4. De tuin

De tuin van je vakantiewoning is minstens net zo belangrijk als de inrichting. Zeker als je in de zomer veel tijd doorbrengt in de woning is het belangrijk dat je je hier op je plek voelt. Investeer bijvoorbeeld in een nieuwe set tuinstoelen, of vervang de oude picknicktafel juist voor elegante hoge tafels met krukken. Of wat dacht je van kleurrijke planten en bloemen? In het tuincentrum of online kun je precies het biologische zaad kopen waar je naar op zoek bent. Met een aantal kleine aanpassingen heb je zo een volledig nieuwe tuin waar je volop kunt genieten van de warme zomeravonden.