4 tips voor een mooie tuin bij je vakantiehuisje

geplaatst op 17-12-2020
 Tweede woning 
Heb je een tuin bij je vakantiehuis? Denk dan goed na over de inrichting ervan. Meestal heb je weinig tijd om de tuin te onderhouden. Dit zijn vier tips voor een mooie en gemakkelijk te onderhouden tuin:
alt

1.      Houd een to-do lijst bij

Een onderhoudsvrije tuin bestaat niet. Daarom houd je het beste een lijstje bij met klussen die in de loop van het jaar in de tuin van je vakantiehuis gedaan moeten worden. Denk aan snoeien, planten en wieden. Maak er een schema bij met data waarop je deze klussen gaat doen. Op deze manier ben je in staat om de tuin van je recreatiewoning er het hele jaar door netjes uit te laten zien.

2.      Kies voor bloembedden

Het is een misverstand is dat bloembedden veel onderhoud vergen.  Als je ze op de juiste manier aanlegt, kosten ze veel minder tijd dan een gazon, dus als u uw tuin opnieuw inricht. Een combinatie van struiken, bollen en grassen biedt het hele jaar door kleur en vraagt weinig onderhoud.

3.      Gebruik schors of grind

Onkruid wieden kost veel tijd, maar dit kun je behoorlijk goed tegengaan met antiworteldoek en daaroverheen schors of grind. Mocht het toch verschijnen, dan kun je het gemakkelijker weghalen. Vergeet niet om schors regelmatig aan te vullen omdat dit op een gegeven moment toch vergaat.

4.      Kies voor grote bloempotten

Als je een terras wilt aankleden met een bloempot of meerdere potten, dan kies je het beste grote plantenbakken of bloempotten met een geïntegreerd waterreservoir. Grote plantenbakken drogen minder snel uit en bloempotten met een waterreservoir zorgen ervoor dat je planten niet iedere dag water hoeft te geven. Let ook op of plantenbakken tegen lager temperaturen kunnen. Als planten kies je het beste voor heesters die langzaam groeien, zodat je ze niet te vaak hoeft te snoeien.