Welke architecturale aspecten van vakantiewoningen zijn momenteel erg in trek?

geplaatst op 01-11-2022
 Tweede woning 
Vakantiewoningen zijn een fenomeen dat in de nabije toekomst zeker niet zal verdwijnen. Sterker nog; er worden steeds meer van dit soort huizen gebouwd. Daarbij veranderen de stijl van deze huizen langzaam maar zeker, door technische ontwikkelingen en trends. Maar welke architecturale aspecten van vakantiewoningen zijn momenteel erg in trek? In deze blog bespreken we de belangrijkste trends en ontwikkelingen op dat gebied.
alt

Vakantiehuizen met strakke hoeken

In de eerste plaats zijn vakantiewoningen met strakke hoeken erg in trek. Deze stijl is geïnspireerd op de Bauhaus-stijl en wordt gekenmerkt door rechte lijnen, eenvoudige vormen en functionele ontwerpen. Dit soort vakantiewoningen zijn de juiste keuze als je van een minimalistische stijl houdt. Daarnaast zijn ze ook erg praktisch en onderhoudsarm. Daardoor zijn ze ook steeds meer gewild onder mensen die vakantiehuizen verhuren.

Aluminium is helemaal in

Ten tweede zijn vakantiewoningen met aluminium aspecten helemaal in. Dit komt doordat aluminium een materiaal is met veel unieke kenmerken. Zo is dit een metaal dat licht maar tegelijkertijd ook haast onbreekbaar is. Daarnaast geeft aluminium een moderne look aan een vakantiewoning. Architecten kiezen ervoor om van dit materiaal gebruik te maken door vakantiehuizen in te richten met aluminium vouwwanden, aluminium ramen of juist gevelsystemen van aluminium. Dit is dan ook zeker een aspect van trendy vakantiewoningen die je vaak tegen zult komen.

Een klassieke bungalow

Een ander erg populaire stijl onder vakantiewoningen is de klassieke bungalow. Deze stijl is tijdloos en geïnspireerd op de koloniale huizen uit de 19e eeuw. Bungalows zijn vaak vrijstaande huizen met een rechthoekige vorm. Ze kenmerken zich verder door hun overkapping, brede schuine daken en grote ramen. Bungalows zijn stijlvol en hebben een rustieke uitstraling. Dit is dan ook precies de reden waarom ze zo populair zijn onder mensen die op zoek zijn naar een vakantiewoning.

Tiny houses

De tiny houses zijn nieuwkomers. Oorspronkelijk bedoeld als milieuvriendelijke budget huisvesting, maar eigenlijk al heel snel ook erg in trek onder vakantiegangers. Deze ‘kleine huisjes’ zijn volledig uitgeruste woningen die meestal niet groter zijn dan 30 vierkante meter. Ze kenmerken zich verder door een eenvoudig ontwerp, veel ramen en lichte kleuren. Het voordeel van tiny houses is dat ze erg goedkoop zijn om te bouwen en onderhouden. Daarnaast zijn ze ook enorm flexibel. Je kunt namelijk een tiny house overal neerzetten waar je wilt. Dit is dan ook de reden waarom tiny houses steeds meer in trek raken onder mensen die op zoek zijn naar een vakantiewoning. Het nadeel is wel dat ze vaak niet zo comfortabel zijn als andere vakantiewoningen.

Al met al zijn er dus verschillende architecturale aspecten van vakantiewoningen die momenteel erg in trek zijn. Welke stijl je ook kiest, je bent in ieder geval verzekerd van een stijlvolle en trendy vakantiewoning. Wanneer je dit soort huizen gaat kopen en verhuren, is het dan ook belangrijk om rekening te houden met deze stijlen. Op deze manier weet je zeker dat je vakantiegangers tevreden zullen zijn met hun woning.