4 tips voor minder zorgen over je vakantiehuis

geplaatst op 20-10-2020
 Tweede woning 
Een vakantiehuis heb je natuurlijk om lekker tot rust te komen en te genieten van je welverdiende vakantie. Een mooie inrichting draagt hier natuurlijk aan bij, maar als je buiten je vakanties veel zorgen hebt over je vakantiewoning dan gaat dat zijn doel voorbij. Met deze slimme tips kun je optimaal genieten wanneer je in je vakantiehuis bent, maar kun je daarna ook met een gerust hart naar huis.
alt

1.  Beveilig je vakantiewoning

Je bent natuurlijk niet altijd aanwezig in je vakantiewoning en dat zien inbrekers ook. Het is daarom verstandig om te investeren in een goed beveiligingssysteem. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je tv of andere waardevolle spullen opeens weg zijn als je op het adres van je vakantiehuis aankomt. Ook is het slim om een of meerdere slimme rook- en koolmonoxidemelders op te hangen. Deze kunnen jouw leven of die van je dierbaren redden wanneer je zelf in het vakantiehuis verblijft, maar daarnaast waarschuwen deze slimme melders je ook wanneer je er zelf niet bent. Je ontvangt dan een melding op je smartphone, waardoor je op afstand snel hulp in kan schakelen.

2.  De verkoeling opzoeken

Heb je een vakantiehuis in een land waar de temperaturen wat tropischer zijn dan in Nederland? Of staat je vakantiehuis in Nederland, maar breng je er regelmatig in de zomer tijd door? Dan is investeren in een fijne airco zeker de moeite waard. Slapen in de hitte draagt natuurlijk niet bij aan een goede nachtrust en op een warme dag kan het soms heerlijk zijn om jezelf even terug te trekken in een koel huis. De slimme aircobediening van Tado is extra handig voor in je vakantiewoning, want hiermee kun je je airco ook aansturen als je niet in de buurt bent. Dat komt natuurlijk goed van pas als je al op de terugweg naar huis bent en twijfelt of je hem wel uitgezet hebt.

3.  Een slimme videodeurbel

je bent (helaas) ook vaak gewoon thuis, in plaats van in je vakantiehuis. Hoe fijn zou het dan zijn als je alsnog kunt zien wie er daar voor de deur staat? Dat kan, met een slimme videodeurbel! Naast het gemak, zorgt het ook voor een nog betere beveiliging van je vakantiewoning. Inbrekers bellen namelijk vaak aan voordat ze gaan inbreken, zodat ze zeker weten dat er niemand thuis is. Op dat moment staan ze meteen op camera! Daarnaast zullen ze zich waarschijnlijk al snel bedenken als ze een camera zien en jouw woning liever overslaan.

4.  Energie besparen met radiatorventilatoren

Radiatorventilatoren zorgen voor een verlaging van je stookkosten en een verhoogd comfort in je vakantiehuis. Ze verspreiden warme lucht op een manier die zowel gecontroleerd als efficiënt is. Daardoor wordt je huis sneller opgewarmd en hoeft je verwarming minder lang aan te staan. Dit is ideaal in een vakantiewoning, want je wil de woning natuurlijk snel op temperatuur kunnen krijgen wanneer je op het adres aankomt. De radiatorventilatoren van 50five zijn eenvoudig te installeren en aan te sluiten op een stopcontact. Het is een kleine investering, waarmee je een hoop op de energierekening van je vakantiehuis kunt besparen.