4 tips waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe vloer voor je vakantiewoning

geplaatst op 02-02-2021
 Tweede woning 
Ben je van plan om de vloer van je nieuwe vakantiewoning te vernieuwen? Omdat je woning een vloer heeft die flink versleten is en onverzorgd oogt? Dan kom je er tijdens je zoektocht naar een nieuwe vloer al snel achter dat er op dit gebied erg veel keuzemogelijkheden zijn. Toch is het vinden van een passende vloer voor je woning goed te doen, als je tenminste een aantal zaken goed in het vizier houdt. De vier tips hieronder helpen je een flink eind op weg om de juiste nieuwe vloer te kopen!
alt

1. Bepaal het soort vloer

Het is belangrijk om goed na te denken over het soort vloer dat je in je vakantiewoning wilt laten leggen. Wil je een elegante, strakke en voordelige vloer die je woning een eigentijdse  uitstraling geeft? Dan kun je kiezen voor stijlvolle vloertegels, bijvoorbeeld van Tegelsinhuis.nl. Tegelvloeren zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar, zoals egaal gekleurde tegels, hexagon of octagon patronen of je kunt kiezen bij Tegelsinhuis.nl vloeren van natuursteen kopen. Ook een houten vloer is een optie. Hout is tijdloos en zeker een materiaalsoort die in elk kantoor visueel mooi oogt. Een nadeel van hout is echter wel dat dit op term kan gaan slijten en de parketvloer glad en lelijk wordt. Een derde populaire portie is een pvc-vloeren, al dan niet een gegoten vloer. Deze vloeren zijn eenvoudig te reinigen, zien er modern uit en zijn slijtvast.

2. Vergeet de ondervloer niet

Belangrijk is om een ondervloer te plaatsen. Een ondervloer zorgt voor een betere isolatie op het gebied van geluiden en warmte. Verder kan een goede ondervloer optrekkend vocht voorkomen.

3. Denk goed na over de kleur van de vloer

De kleur van de vloer is een derde belangrijk uitgangspunt. Realiseer je dat patroontjes en symbolen mooi zijn en voor vrolijkheid kunnen zorgen. Tegelijk kies je voor egale vloer kleuren als je je woning een strakkere uitstraling wilt geven. Wees voorzichtig met trendgevoelige kleuren als blauw of rood. En de vloer mag best licht van kleur zijn, want dan oogt je vakantiewoning visueel wat groter.

4. Overweeg vloerverwarming

Als je dan toch de vloer van je nieuwe stulpje gaat vernieuwen, overweeg dan ook vloerverwarming. Vloerverwarming is tegenwoordig met vrijwel alle materiaalsoorten te combineren, brengt het energieverbruik omlaag en zorgt ook voor en hoop extra comfort!