Tips bij raamrenovaties van je recreatiewoning

geplaatst op 19-07-2024
 Tweede woning 
Als je eigenaar bent van een recreatiewoning, ben je vast en zeker constant bezig met het uitvoeren van renovaties. Onderschat hierbij nooit hoe belangrijk een raamrenovatie kan zijn, want hiermee zorg je ervoor dat je vakantiehuisje bijvoorbeeld net wat meer uitstraling heeft. Lees deze blog door om wat tips te vinden op het gebied van raam renovaties voor je recreatiewoning.
alt

Huur een glaslift

De eerste tip die we je mee willen geven is om een glaslift te huren. Dit kun je bijvoorbeeld via een bedrijf als Hijsen in het Nauw in het nauw doen. Door middel van een glaslift wordt het een stuk makkelijker om een raamrenovatie uit te voeren. Dit geldt met name als je glas wil vervangen op de eerste of tweede verdieping van je huis, want zo kan het glas op een veilige manier naar de juiste plek worden gebracht zonder een kostbaar ongeval dat plaatsvindt.

Bepaal het doel van je renovatie

Bepaal ten tweede het doel van je renovatie. Waarom dit zo belangrijk is? Door je doelen helder te hebben, kun je veel gerichter te werk gaan en voorkom je dat je halverwege het proces ineens van gedachten verandert. Je blijft zo goed binnen budget en bespaart je heel wat onnodige stress.

Denk aan de energie efficiëntie

Bij het renoveren van je ramen is het slim om ook te denken aan de energie-efficiëntie van je recreatiewoning. Ga hierbij voor dubbel of triple glas, want doordat dit glas een stuk beter isoleert, blijft je woning altijd op de ideale temperatuur. Bovendien draag je zo een steentje bij aan een duurzamere wereld. Denk dus zeker eens na over de mogelijkheden om je ramen te upgraden voor betere energie-efficiëntie.

Houd rekening met veiligheidsvoorzieningen

Houd tevens rekening met de veiligheidsvoorzieningen. Zo is je woning beschermd tegen zowel indringers als andere gevaren. Overweeg om stevige sluitingen en sloten te installeren en denk eventueel aan inbraakwerend glas, dat een extra hindernis vormt voor ongewenste bezoekers. Verder zijn er ook brandwerende glasopties om extra bescherming te bieden in geval van brand. Door deze veiligheidsmaatregelen te integreren in je renovatieplan, investeer je in een gemoedsrust die z'n waarde niet in geld uit te drukken is.

Kies voor extra functies voor je ramen

Kies tot slot voor extra functies voor je ramen. Denk bijvoorbeeld aan zonwerend glas als een raam op het zuiden ligt of zelfreinigend glas wanneer er vaak vuil op het glas terecht komt. Of wat dacht je van ventilatieroosters geïntegreerd in de kozijnen? Deze zorgen voor een constante luchtcirculatie zonder dat je de ramen open hoeft te zetten, wat weer scheelt in energieverbruik en veiligheid. Door te kiezen voor extra functies maak je je ramen echt helemaal af op een manier die bij jouw levensstijl past.