4x tips voor wanddecoratie!

geplaatst op 10-05-2022
 Tweede woning 
alt

Bijna iedereen heeft wel een leuk schilderij of wat foto’s aan de muur hangen. Wanddecoratie is tegenwoordig onmisbaar in een gezellig interieur. Neem bijvoorbeeld een mooi schilderij zoals de Nachtwacht of een stoer schilderij van een Schotse Hooglander. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen foto’s op te hangen in huis! Maar hoe vind je nou mooie wanddecoratie en hoe kun je de wanddecoratie het beste ophangen? Hieronder vind je een aantal tips voor het vinden van mooie wanddecoratie en handige ophangsystemen zoals schilderijrails!

Een schilderij op Plexiglas

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een schilderij op Plexiglas als wanddecoratie. Plexiglas is een luxe materiaal dat je interieur een erg elegant en luxueuze uitstraling geeft. Het is als het ware een harde plaat van plexiglas met een witte achterzijde waar schilderijen en foto’s op geprint kunnen worden. Op veel websites vind je talloze prints waar je uit kunt kiezen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen foto te printen op plexiglas. Alles is mogelijk!

Een schilderij op Dibond

Een ander populair wanddecoratie materiaal waarvoor mensen kiezen is Dibond. Dibond is een stevige plaat gemaakt van aluminium en heeft een witte toplaag. Dibond geeft je interieur een stoere, matte look en glanst dus niet. Ideaal voor mensen die graag een wat stoerdere uitstraling willen voor hun interieur. Ook bij dit materiaal kun je kiezen uit oneindig veel schilderijen of een eigen foto.

Een foto collage van al je herinneringen

Veel mensen houden ervan om veel foto’s in huis op te hangen van familie, vrienden en leuke momenten. Je kunt er voor kiezen om een mooie foto collage samen te stellen en deze op te hangen aan de wand. Zo hangen er verschillende foto’s aan de muur en dat geeft je interieur een gezellige look!

Ophangsystemen

Veel mensen bedenken vaak precies wat voor wanddecoratie zij aan de muur willen hebben. Maar ze vergeten meestal hoe ze de wanddecoratie willen ophangen. Er bestaan veel verschillende ophangsystemen waarmee je de wanddecoratie prachtig aan de muur kunt hangen. Zo bestaat er bijvoorbeeld een ophangrail die je boven aan de muur kan bevestigen. Hier hang je een koord aan en aan de onderkant van het koord bevestig je de cobra waaraan je het schilderij kunt bevestigen. Zo hangt jouw schilderij in de lucht en kun je het schilderij makkelijk naar rechts en links verplaatsen. Ideaal voor als je af en toe wilt kunnen schuiven met je interieur!