5 ongewone dingen om te doen in Praag

geplaatst op 01-12-2022
 Zomervakantie 
 Citytrip 
Ga je binnenkort naar Praag? De hoofdstad van Tsjechië is een bruisende plek, vol verrassingen en bezienswaardigheden. Wil jij de standaard toeristische trekpleisters vermijden en de stad echt goed leren kennen? Dan zijn deze 5 originele activiteiten echt iets voor jou!
alt

1.     De Ice Pub

Houd je van ´cool´? Breng dan vooral een bezoekje aan de Ice Pub, met een interieur dat volledig van ijs is gemaakt. Bij binnenkomst krijg je een jas, en dat is niet voor niets: het is er -7 graden Celsius! Binnen geniet je van een lichtshow en een drankje. Toegang is gratis, maar een drankje kopen is wel verplicht.

2.     Ranger Prague

Ben jij iemand die gek is op actie? Verlaat dan even die mooie oude stad en ga schieten bij Ranger Prague. Je kunt hier diverse uitdagende schietactiviteiten doen, geschikt voor zowel beginners al gevorderden. Er zit dus zeker een leuke uitdaging voor jou tussen! Heel prettig: deze schietbaan is ook nog eens een van de voordeligste in dit gebied. Zo blijft het een betaalbaar uitje!

3.     De bottenkapel

Ook dit pareltje vind je net buiten Praag: de bottenkapel in Kutná Hora. Dit stadje is sowieso een bezoekje waard, maar de bottenkapel maakt het extra bijzonder. De kerk zelf is onopvallend, maar als je op de benedenverdieping arriveert zie je een gigantisch ossuarium (ook wel knekelhuis genoemd) vol botten en schedels.

4.     De wijk Vyšehrad

Het centrum van Praag is erg oud, maar wist je dat dit niet het oudste gedeelte is van deze stad? De wijk Vyšehrad is namelijk nog ouder. Deze ligt net buiten het centrum, bovenop een heuvel. Met de metro ben je er zo. Heel prettig: deze wijk is een stuk minder toeristisch dan het centrum, waardoor je er heerlijk van de rust kunt genieten.

5.     Letná park

Er zijn in Praag heel wat mooie plekken te vinden. Wil je de stad eens van bovenaf bekijken? Bezoek dan zeker Letná park. Dit park kun je bereiken via een heleboel trappen. Bereid je dus voor op een flinke klim. Maar het uitzicht aan het eind maakt deze inspanning echt de moeite waard!