9 Verhuistips verhuizen naar recreactiewoning

geplaatst op 19-04-2018
 Tweede woning 
alt

Het begint weer mooi weer te worden. Dé tijd om te gaan verhuizen. Verhuizen hoeft niet altijd naar een standaard huis te zijn. Tegenwoordig zijn recreatiewoningen echt een musthave. U kunt er zelf gaan wonen, maar u kunt het mogelijk ook gedeeltelijk verhuren op momenten dat u er zelf niet woont. Heeft u hulp nodig bij het verhuizen naar uw vakantiewoning? Studentverhuizers geven u tips als het gaat om het verkassen naar een recreatiewoning.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat u hulp inschakelt van de verhuizers zelf, kunt u zelf al veel doen om uiteindelijk de verhuizing zo snel mogelijk te laten verlopen. Het belangrijk om op tijd te beginnen met de voorbereiding. Het is aan te raden om tot de dag van de verhuizing een planning met wat u wanneer gaat doen te maken. Denk goed na over een goede volgorde van inpakken. Zorgt u dat u erop let dat u geen spullen inpakt die u later nog nodig denkt te hebben. Begin met de spullen die u weinig gebruikt, of spullen die Vanwege het seizoen waarin u zit, voorlopig toch in de kast of berging blijven. Ten tweede is het belangrijk dat u hetgeen wat u inpakt goed verdeeld in gewicht. Bepak de dozen niet te zwaar, maar verdeel de zware en lichte voorwerpen over de verhuisdozen. U kunt met de zware voorwerpen een stevige ondergrond creëren voor de wat lichtere spullen. Zo zorgt u ervoor dat de lichte voorwerpen niet gaan schuiven tijdens het verhuizen. Om het de verhuizers makkelijk te maken, kunt u al uw eigendommen op een centrale plek zetten of neerleggen. Dit zal de verhuizing aanzienlijk in tijd verkorten.

Meten is weten

Als u gaat verhuizen naar een recreatiewoning dan hoeft u natuurlijk niet al uw spullen in te pakken. Misschien heeft u nog wat mooie meubels over die u graag in uw tweede woning wilt hebben? Dit is echt een klus voor de studentverhuizers. Natuurlijk is uw woning dan nog wel wat kaal. Als u nieuwe meubels heeft gekocht, kunt u regelen dat deze worden opgehaald door de verhuizers. Zij zetten al uw nieuwe aankopen graag voor u op de goede plek. Het is belangrijk dat u weet of al uw meubels in uw nieuwe woning gaan passen. Het zou zonde zijn als uw net aangeschafte bank niet door de deuropening past. Meten is dus weten!

Verhuislift huren

Mocht u beschikken over een recreatiewoning met meerdere verdiepingen, dan kunt u een verhuislift huren om grotere meubelstukken eenvoudig naar de bovenverdieping te verhuizen. In dit geval dient u wel van tevoren te checken of een van uw bovenramen uit de sponning kunnen worden gehaald. Als u van tevoren al weet dat u deze nodig heeft, kunt u bij het verhuisbedrijf een verhuislift huren. Een lift scheelt u een hoop gesjouw met spullen op de vaak smalle trappen in een recreatiewoning.

Verhuisservice

Als u alle voorbereidingen heeft getroffen, kunt u contact opnemen met een verhuisbedrijf. Het is ook mogelijk om het verhuisbedrijf spullen op verschillende locaties op te laten halen en naar uw recreatiewoning te brengen. Bespreek dit vooraf goed met de verhuizers. Zodat zij een juiste inschatting kunnen maken van de tijd die nodig is om alle spullen op te halen en weg te brengen. U kunt uw wensen rondom uw verhuizing kenbaar maken op de offerte aanvraag. Als u dat doet voor 18:00, krijgt u dezelfde dag nog een offerte toegestuurd.

De verhuisdag

Als de verhuisdag is aangebroken, staan de student verhuizers bij u op de stoep. Zij zullen keurig op tijd bij u aanwezig zijn. Het aantal verhuizers dat u komt helpen Is afhankelijk van de hoeveelheid inboedel en de verhuizers die u zelf heeft geregeld. Hoe meer mensen u zelf heeft geregeld, hoe minder er mee zullen komen vanuit het verhuisbedrijf. Denk er dus aan van tevoren aan te geven hoeveel eigen sjouwkrachten u heeft weten te regelen. Als u hetgeen wat u graag wilt meenemen naar u recreatiewoning, nog niet ingepakt heeft, kunt u dat ook laten doen door de verhuizers.

Buitenland

Verhuist u naar een tweede woning in het buitenland? Ook dan kunt u student verhuizers voordelig inzetten voor de verhuizing van uw inboedel. Het komt vaak voor dat er verhuisd wordt naar warme landen, zoals Frankrijk en Spanje. De eigenaars van die woning trekken daar soms zelf in. Als het huis leeg is, wordt er vaak overwogen het voor een tijdje te verhuren. Zo kan mogelijk de hypotheek van die woning zo worden afgelost.

Dit artikel is medemogelijk gemaakt door: https://www.studentverhuisservice.nl/verhuistips/