Aan de slag met een renovatie van de keuken in je vakantiehuis

geplaatst op 31-03-2023
 Tweede woning 
alt

Overweeg je de bestaande keuken binnen je recreatiewoning te renoveren? Er zijn in dat geval verschillende trends om rekening mee te houden bij een nieuwe keuken kopen. Denk bijvoorbeeld aan de groeiende populariteit van het gebruik van natuurlijke materialen binnen de keuken. Een marmer(look) keukenblad, keukenkastjes van hout en bijvoorbeeld een basis van beton zijn hier voorbeelden van. Daarbij worden keukens steeds vaker van slimme apparatuur voorzien. Denk aan een oven en vaatwasser, welke op afstand bedienbaar zijn via een app op je mobiele telefoon of tablet. Het stelt je in staat de vaatwasser nog snel in de auto aan te zetten, als je op weg terug naar huis gaat. 

Tip: bespaar op de renovatie van een keuken met de showroom keukens van KeukenKampioen. Het zijn kwalitatief zeer goede keukens, welke met een forse korting op de oorspronkelijke prijs ervan worden aangeboden. Zo hoeft een nieuwe keuken niet duur te zijn! 

Zelf aan de slag gaan met een renovatie van de keuken 
Eigenaren van een tweede woning of vakantiehuis overwegen geregeld zelf een begin te maken aan een renovatie van hun pand. Niet alleen is het hartstikke leuk om zelf te verbouwen, ook kan het je veel geld besparen. Let er hierbij wel op, dat zeker in het buitenland met verschillende factoren rekening moet worden gehouden bij een verbouwing van een tweede huis. In het geval van een renovatie van de keuken kun je relatief makkelijk zelf beginnen door de oude keuken uit het pand te verwijderen. Laat de nieuwe keuken vervolgens door een professionele partij plaatsen.  

Afsluiten van een verbouwingshypotheek
Om de investering in de renovatie van de keuken in je recreatiewoning te kunnen bekostigen, kan het afsluiten van een verbouwingshypotheek interessant zijn. Zo hoef je deze investering niet volledig uit eigen zak te betalen. Houd er rekening mee dat het afsluiten van een verbouwingshypotheek voor het vervangen van de keuken niet altijd mogelijk is. Zo geldt onder meer, dat er overwaarde op het onderpand van de lopende hypotheek moet zitten. Dat laatste voorkomt dat een woning na de renovatie van de keuken “onder water” komt te staan. 

Mocht de hypotheekverstrekker je geen verbouwingshypotheek aan willen bieden, dan kan een persoonlijke lening een goed alternatief voor zo’n aanvullende hypotheek zijn. Nadeel van een persoonlijke lening is het gegeven dat de rente die je over deze leningen betaalt vaak hoger ligt.