Aan het strand in eigen tuin

geplaatst op 25-01-2022
 Tweede woning 
alt

Bij het inrichten van je tuin is er altijd een element belangrijk. Ontspanning. En wanneer we denken aan ontspanning, dan denken we aan vakantie. Niets is zo lekker als het vakantiegevoel in je tuin halen. Dit stukje buitenleven laat ons even niet denken aan de volgende werkdag.

Een populaire plek om je vakantie te vieren, is aan het strand. Ook in tuinen is deze sfeer een graag gezien thema. Maar waar moet je aan denken bij het kopen van tuinmeubelen in deze stijl? 

De basis van het strand is natuurlijk zand. Maar om nu je hele tuin met deze royale bodembedekker te vullen, is misschien wat ver gezocht. Daarbij is het ook niet ideaal voor de praktische zaken in je tuin. De meest voor de hand liggende manier om zand in je tuin toe te voegen is natuurlijk een zandbak. Ook meteen leuk voor de kids!

Een leuke bezigheid voor kinderen is het maken van een zandtafel of een zand-aquarium voor op een goedkope tuintafel. Hier kunnen ze lekker aan knoeien en spelen, zonder meubelen of andere dingen te kunnen beschadigen. 

Natuurlijk kun je ook kiezen voor de klassieke manier van het strand. Maak een stuk in je tuin vrij en stort hier fijn geel speelzand in. Met je voeten in het zand in een loungestoel en het zonnetje op je gezicht waan je jezelf meteen in een andere wereld. 

Voor de verdere aankleding in deze tuin kies je voor lichte kleuren. Denk aan wit, beige, lichtgrijs en een tintje lichtblauw. De zee mag natuurlijk niet ontbreken bij deze stijl! Een toffe manier om deze heldere kleur terug te laten komen is om een gehele muur, of overkapping, in deze tint te verven. Zo maak je een statement en is je tuin in mum van tijd omgetoverd tot een zonnig oord.

Wanneer je creatief aangelegd bent is het ook leuk om zelf diverse elementen voor je tuin te maken. Denk hierbij aan een macrame hanger voor aan de schutting. Ook een schelpenkrans aan de schuurdeur, of onder de overkapping, is een simpele DIY waarmee je je tuin dat extra strandgevoel geeft.

Een fijne hangstoel of ligbed mag in deze thematuin zeker niet ontbreken. Maak hierbij gebruik van comfortabele kussens zodat het ultiem ontspannen wordt. Gaat deze strandtuin misschien net een stapje te ver voor je, maar vind je de kleuren wel helemaal te gek? Denk dan eens aan een tuin in Ibiza-stijl. Ook in deze tuinstijl komen diverse elementen terug van het strand. Genieten maar!