Abruzzen, natuurlijk hart van centraal Italië

geplaatst op 10-11-2014
 Zomervakantie 
alt

Wie de vakantie in het midden van Italië wil doorbrengen maar niet voor de hoofdstad Rome als bestemming wil kiezen doet er wellicht verstandig aan om een vakantiehuis in de Abruzzen vast te leggen. Dit gebied is een waar eldorado voor mensen die tijdens de vakantie vooral willen genieten van de natuur in dit fascinerende land. In dit deel van Italië is Parco Nazionale d’Abruzzo te vinden. In dit natuurpark kun je prachtig wandelen zonder dat je veel andere toeristen tegenkomt. De meeste wandelaars zijn van Italiaanse afkomst, dit doordat veel vakantiegangers niet op de hoogte zijn van de oogverblindende schoonheid en diversiteit van dit Italiaanse park. Dus als je in centraal Italië de vakantie wilt doorbrengen en een bezoek aan de wereldstad Rome wilt combineren met lange wandelingen door de natuur dan is de Abruzzen regio een perfecte locatie.

Wat te doen en te zien in Parco Nazionale d’Abruzzo

Natuurliefhebbers die wel eens een vakantie in Italië hebben doorgebracht weten dat dit een divers land is met tal van interessante facetten die het als bezoeker leuk maken om dit land te bezoeken.
De natuur is één van de dingen die ertoe bijdragen dat Italië door veel mensen een populaire vakantiebestemming wordt gevonden.
Als u in het midden van het land wilt verblijven en van daaruit de omgeving in het algemeen en een natuurpark in het bijzonder wilt verkennen dan is het Abruzzen gebied een perfecte bestemming. Hier treft u één van de mooiste natuurrijke parken van Italië, namelijk Parco Nazionale d’Abruzzo. De grootte en diversiteit maken het tot ultieme bestemming voor zowel mensen die een wandeling van enkele uren willen maken tot aan toeristen die de uitdaging van  meerdaagse trektochten in dit park willen aangaan. Een goede plek om te starten is het dorp Pescasseroli. Hier zijn overnachtingsmogelijkheden, kunt u eventuele spullen inkopen voordat u aan uw wandeling of trektocht begint en ook is er een bezoekerscentrum te vinden die informatie biedt over dit natuurprak in de Abruzzen.
De flora is er divers met tal van interessante bloemen en planten. Ook de grote bomen zullen ontzag inboezemen. Maar het meest unieke aan dit natuurrijke park is toch wel de aanwezigheid van het dierenrijk. Natuurlijk zijn is hier reewild te vinden en ook gemzen leven hier nog. Maar meer mensen doen dit park aan in de hoop een wolf te kunnen spotten en de echte gelukkigen kunnen kennismaken met de bruine beer. Maar deze laten zich maar sporadisch zien. Het glooiende en zelfs bergachtige karakter maken het dat Parco Nazionale d’Abruzzo een gebied is voor ervaren wandelaars en goed schoeisel en passende kleding is dan ook absoluut aan te raden!

De Abruzzen en Rome combineren tijdens de vakantie

Als u in het midden van Italië de vakantie wilt doorbrengen en ervoor wilt gaan om natuurschoon en culturele genoegens hand in hand te laten gaan dan is er geen betere plek om een te verblijven tussen de grootste stad van het land Rome en de natuurrijke omgeving van Parco Nazionale d’Abruzzo. Op deze manier kunt u tijdens uw vakantie in Italië schipperen tussen het nationale erfgoed. Enerzijds is dit Rome welke tot werelds mooiste steden mag worden gerekend en diverse hoogtepunten kent. Anderzijds is het prachtige natuurpark een leuke afwisseling met de drukte van de stad. Op deze manier kunt u de vakantie in de Abruzzen op een perfecte manier in balans brengen. Ook u zult tot de conclusie komen dat dit stukje Italië het bezoeker meer dan waard is.