Badkamer vervangen in jouw vakantiehuis

geplaatst op 05-12-2020
 Tweede woning 
Is de badkamer in je recreatiewoning nodig aan vervanging toe? Dan is een verbouwing de volgende stap. Omdat hier heel wat bij komt kijken, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn zodat alles soepel verloopt. In onderstaand artikel lees je een aantal handige tips die jou helpen bij het vervangen van de badkamer.
alt

Bepaal wat je wil en maak een planning
Er zijn eindeloos veel keuzes en mogelijkheden op het gebied van badkamers. Daarom is het belangrijk om vooraf voldoende inspiratie op te doen. Kijk rond op het internet en bezoek allerlei inspirerende badkamerwinkels. Op deze manier kan je een goed beeld vormen van je toekomstige badkamer.

Wil je een douche én bad, of kies je enkel voor een ruime inloopdouche met douchescherm en luxe regendoucheset? En wat voor badkamermeubel mag er komen? Zorg dat je goed voor ogen hebt wat je precies wil. Daarnaast is het essentieel om een planning te maken voor de badkamerverbouwing. Regel alles op voorhand, zodat de verbouwing makkelijk verloopt.

Denk na over de indeling
Als je de badkamer volledig gaat vernieuwen, dan doe je er goed aan om het sanitair op dezelfde plek te laten staan. Zo bespaar je een hoop tijd en kosten om het leidingwerk te verleggen. Wil je toch wijzigingen aanbrengen? Onthoud dan dat hoe minder je verandert, hoe lager de kosten zullen zijn.

Leg een budget vast
Ga je aan de slag zonder een budget te hebben vastgelegd? Dan is de kans groot dat je uiteindelijk veel meer geld uitgeeft dan gewild. Stel daarom een budget op en bepaal waaraan je dit gaat besteden. Maak vervolgens een compleet overzicht van de kosten, zodat je niet voor onverwachte uitgaven komt te staan tijdens de verbouwing. Bovendien blijf je zo makkelijker binnen je budget.

Bestel het sanitair op tijd
Wanneer je hebt bepaald welke elementen je in de badkamer van je recreatiewoning wil plaatsen, is het tijd om deze te gaan uitzoeken. Kies voor sanitair met een tijdloze look, dat je na een aantal jaren nog steeds mooi vindt. Koop alle materialen, meubels en onderdelen voordat je aan de verbouwing begint. Zo ben je er zeker van dat alles op tijd in huis is en je planning niet uitloopt.