Tips om je recreatiewoning te verduurzamen

geplaatst op 28-06-2022
 Tweede woning 
Verduurzamen van woningen is in deze tijd een veelbesproken onderwerp. Er zijn vele manieren om je woning te verduurzamen en het meest populaire hiervoor zijn de zonnepanelen. Ze zijn makkelijk in gebruik en staan totaal niet in de weg. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de besparing op je energierekening.
alt

Waar let ik op als ik zonnepanelen koop?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten zonnepanelen zijn. Vaak denken mensen namelijk dat er meer één soort is, maar dat is dus niet het geval. Daarbuiten is het ook belangrijk te weten hoeveel je van deze panelen nodig hebt. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de grootte van je woning en hoeveel jij denkt nodig te hebben. Des te meer panelen des te meer je eraan hebt.

Ook het uiterlijk doet er vaak toe je hebt namelijk zwarte zonnepanelen en zonnepanelen met een aluminium rand. Als ze zichtbaar zijn dan is het begrijpelijk dat je ze enigszins wel bijpassend wilt hebben. Welke soort je dan het beste kan nemen is verstandig te bespreken met een expert die naar jouw situatie komt kijken en jou daarin kan adviseren. Let ook op de efficiency van de zonnepanelen. Je wilt hier namelijk de hoogste van.

Daarnaast heb je nog de capaciteit van de zonnepanelen. De waarde van zonnepanelen wordt uitgedrukt in wattpiek. Als je bijvoorbeeld een klein dak hebt dan kun je het best panelen hebben met een hoge capaciteit dan heb je er dus minder nodig. Let ook op het merk want soms brengen bepaalde merken meer op ondanks een lagere capaciteit. Ook hier is je laten informeren dan ook zeker verstandig.

Bij de kosten van zonnepanelen moet je kijken naar de prijs per capaciteitseenheid. Je moet dus niet kijken naar de totale prijs want die zegt eigenlijk helemaal niks hierover. De zonnepanelen die je koopt moeten wel echt getest zijn. Koop niet zomaar een B-merk waarvan je niet weet of de werking echt zo goed is. Zonnepanelen koop je in diverse maten. Ook hier is een goed onderzoek handig. Kijk naar je dakoppervlakte en dan kijk je hoeveel je er kwijt kan van een bepaalde grootte.

Hoe kom ik aan zonnepanelen?

Online zonnepanelen kopen is een optie. Het kan natuurlijk alleen is het wel verstandig je dan ingelezen te hebben en jezelf geïnformeerd. Het is aardig een bedrag wat je hiervoor neerlegt, maar het is wel heel goed. Het zou dan erg zonde zijn als je bijvoorbeeld de verkeerde besteld. Let ook op dat je ze kunt laten installeren. Ook al ben je zelf handig het is altijd beter om het te laten doen.

Nogmaals het zijn dure dingen dus het laatste wat je wilt is dat het ook nog eens verkeer geïnstalleerd wordt of dat ze kapot gaan tijdens. Het is voldoende als je jou goed laat informeren erover en dan kun je het uit handen gaan geven. Zelf bestellen kan ook nadat je goed geïnformeerd bent over ze.