Badkamerinspiratie van Luxe recreatiewoningen

geplaatst op 06-10-2022
 Tweede woning 
We willen allemaal een beetje luxe in ons leven, en gezien de hoeveelheid tijd die we dagelijks in de badkamer doorbrengen, is het logisch om te investeren in een suite die ons leven een beetje gemakkelijker zal maken. Hotels laten ons zien hoe ons leven zou kunnen zijn als we geen budget hadden voor onze badkamers, zoals een jacuzzi of een glazen wand die uitkijkt op een verbluffend maar toch afgelegen uitzicht. Wat als je wat van die extravagante vakantie mee naar huis zou kunnen nemen? We hebben een paar ideeën op een rijtje gezet om inspiratie voor hotelbadkamers in je tweede huis te halen.
alt

Textiel

Een manier om jouw badkamer een beetje verfijnder te laten lijken, is door te investeren in het coördineren van jouw textiel, zodat je bijpassende sets handdoeken, badmatten, badjassen enzovoort hebt. Kwaliteitsmaterialen zoals Egyptisch katoen zorgen ervoor dat uw producten lang meegaan en net iets specialer aanvoelen wanneer je ze gebruikt.

Vrijstaand bad

Als je bereid bent om te genieten van de hotel-badkamer-thuis-ervaring, is investeren in een elegante vrijstaande badkuip een manier om de verspilde ruimte drastisch te transformeren. Traditionele badkuipen brengen verouderde glamour in jouw badkamer. Een modern vrijstaand bad en vrijstaande badkranen vormt een spectaculair middelpunt in elke badkamer Is budget niet iets waar je rekening mee hoeft te houden? Voeg dan een door een op maat gemaakte whirlpoolfunctie in het bad, zo heb je alle luxe om een spa te bezoeken zonder de deur uit te hoeven.

Een ding om in gedachten te houden is dat de impact van een nieuwe badkuip onvermijdelijk zal afnemen als de rest van jouw badkamer er geen aanvulling op is. Zorg er dus voor dat jouw nieuwe bad mooi aansluit bij het huidige badkamerinterieur, anders zal je jouw badkamer weer opnieuw moeten inrichten.

Minimalistische douche

Als je niet de beschikbare ruimte of het budget hebt om een vrijstaand bad in te bouwen, kan een nieuwe minimalistische douchewand een goedkopere maar even stijlvolle oplossing zijn. Kies voor een douchewand luxe uitstraalt zoals een mat zwarte douche wand of een fraaie RVS douchewand. Met deze twee opties boots je in je tweede huis een luxe hotel heel goed na.

Opbergruimte

Opbergruimte is de sleutel, en als alles zijn plaats heeft, voelt het allemaal veel meer georganiseerd en efficiënter wanneer je de badkamer komt gebruiken, waardoor jij het eerder ontspannen dan als stressvol ervaart.

Opbergruimte zoals onderkasten en kolomkasten zijn fantastisch om te bewaren wat je nodig hebt. Voor items die gasten mogelijk nodig hebben, zoals handdoeken en reserve toiletrollen, zal het mooi weergeven ervan een goede indruk maken en jouw bezoekers ook een aangenamere ervaring geven, omdat ze niet in paniek zullen raken als ze rondkijken in jouw badkamerkasten. Je kan hiervoor bijvoorbeeld een inbouwnis of een inbouw reserverolhouder voor gebruiken.

Spiegel

Een badkamerspiegel mag geen vergissing zijn, en er zijn veel varianten om uit te kiezen.
Voor een hightech, ultramodern hotelgevoel kan een moderne multifunctionele spiegel met elementen zoals een spiegelverwarming en bluetooth-integratie ervoor zorgen dat het gebruik van de badkamer als een echte traktatie aanvoelt. Als je voor een meer traditioneel thema gaat, kan een grote spiegel het dramatische statement maken dat je wenst. Een sierlijke lijst is misschien alles wat je nodig heeft om een chique hotelvibe te creëren.