Barcelona, de stad van Gaudi

geplaatst op 30-05-2013
 Zomervakantie 
 Citytrip 
alt

Nederlandse toeristen gaan al jaar en dag naar Spanje om hun vakantie te vieren. Vooral de Spaanse kustgebieden zijn erg populair. Op het strand geniet men van de zee en het prachtige weer wat Spanje te bieden heeft. Mensen die niet van strandvakanties houden trekken vaak naar steden als Madrid, Barcelona, Sevilla en Valencia. Van deze steden is Barcelona het meest populair. En dat is niet voor niets! Een weekendje Barcelona staat garant voor een onvergetelijke vakantie.

Barcelona is, na Madrid, de grootste stad van Spanje en hoofdstad van de autonome regio Catalonië. De stad heeft ruim 1,6 miljoen inwoners en ligt aan de Middellandse Zee aan de Costa del Maresme. De eerste tekenen van civilisatie rond Barcelona stammen uit de periode van 2000-1500 voor Christus.

De stad wordt gekenmerkt door oud en nieuw. Het moderne deel bestaat uit symmetrische aangelegde "avenidas" en straten. Het oude Barrio Cotico, bestaat uit smalle slingerstraatjes. Het leven in Barcelona speelt zich veelal af op straat. Wanneer het weer het toelaat zitten de terrasjes vaak vol en bruist de stad van het leven. Men geniet van paella, tapas en andere bijzondere gerechten uit de Catalaanse keuken.

Naast het bruisende straatleven en de overheerlijke keuken mogen we de bezienswaardigheden in Barcelona natuurlijk niet vergeten. Kathedraal Sagrada Familia is hét symbool van Barcelona. Deze basiliek is ontworpen door Antoni Gaudí. De bouw is al in 1882 begonnen en zal naar verwachting in 2026 worden afgerond. Hoewel de kerk nog niet klaar is, werd zij al wel in 2010, door paus Benedictus XVI geconsacreerd.

Net zo bekend en niet minder spectaculair is de winkelstraat La Rambla. La Rambla is het bruisende middelpunt van het centrum. La Rablas begint aan het levendige en groene plein Plaça de Catalunya, en eindigt anderhalve kilometer verderop aan de haven Port Vell. De tienduizenden passanten per dag trekken veel straat-artiesten die hun kunsten laten zien. Vogelhandelaars, bloemenmeisjes, goochelaars en straatmuzikanten staan van 's morgens vroeg tot middernacht op deze 45 meter brede gezellige boulevard.

Naast La Rambla en Sagrada Familia is een bezoek aan het stadspark Parc Güell, Voetbalstadion Camp Nou en het Picasso Museum zeker de moeite waard. Wie de drukte van Barcelona even wil ontvluchten raden wij een trip naar het klooster Montserrat of de berg Tibidabo zeker aan.