Beleggen in recreatief vastgoed te Sauerland

geplaatst op 06-12-2011
 Tweede woning 
alt

Als u overweegt een vakantiehuis in het Sauerland aan te kopen dan heeft u hiervoor uw eigen motieven. Ook zult u zelf uw eigen voorkeuren hebben voor een bepaalde regio of land.
Wel is het zo dat steeds meer mensen die gaan voor de aankoop van een 2de huis een aantal voorwaarden heeft waar niet aan getornd kan worden.
Een aantal van deze eisen kunnen zijn:

  • Het moet goed bereisbaar zijn
  • De prijs/kwaliteit moet goed voor elkaar zijn
  • Het moet goed te verhuren zijn
  • Het tweede huis moet liggen in een stabiel land
  • De regio moet het hele jaar door wat te bieden hebben

Een tweede woning het de regio Sauerland kopen

Als deze bovenstaande wensen u aanspreken dan is Duitsland wellicht een interessante regio voor u om een vakantiewoning aan te schaffen.
Ik wil met name eigenlijk een lans breken voor de Duitse streek Sauerland. Want deze is afhankelijk van waar u woont in Nederland in ieder geval binnen enkele uren te bereiken.
Sauerland is ook een prachtige regio met schitterende natuur en een divers landschap.
Duitsland heeft bovendien een stabiel politiek en economisch klimaat en de infrastructuur is (zoals je van Duitsers mag verwachten) prima voor elkaar.
Ook de kwaliteit van de vakantiewoningen zijn doorgaans ruim voldoende, de bouw en afwerking van de vakantiewoningen moet voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen, als u dus voor een nieuwbouwproject gaat dan kunt u ervan uitgaan dat het met de constructieve opbouw van de vakantieobjecten wel voor elkaar is.
Als u een tweede huis wilt aanschaffen uit het oogpunt van beleggen dan is Sauerland op zeker een interessante regio voor u.
Vooral de plaatsen Winterberg en Willingen zijn plekken welke zich uitstekend lenen voor het maken van een goed huurrendement op uw investering. In deze dorpen is er voor de vakantieganger voldoende te beleven. Er zijn winkeltjes, restaurants en gezellige barretjes.
Bovendien zijn in deze beide plaatsen ook een aantal skipistes te vinden. In de winter verblijven hier dan ook veel Nederlanders voor een korte wintersportvakantie. Ook zijn er diverse reisorganisaties die dagtrips vanuit Nederland aanbieden naar Sauerland.
Maar ook in de zomermaanden is er voldoende te doen. Vooral de natuurliefhebber en de actieve recreant is hier prima op zijn plek. Fietsen en wandelen zijn dan ook twee voorname bezigheden van vakantiegangers welke Sauerland in de zomermaanden aandoen.
De tweede huizenmarkt in deze regio van Duitsland kun je ook gerust stabiel noemen. De prijs/kwaliteitsverhouding is goed in balans en vooral als je voor de langere termijn gaat als belegger moet het mogelijk zijn om een gezond rendement te behalen op de gedane investering.

Sauerland in opkomst bij beleggers in recreatief vastgoed

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen die gaan voor de aankoop van een 2e huis in Duitsland. De regio Sauerland is misschien wel de populairste streek voor mensen uit Nederland die een vakantiehuisje willen aanschaffen bij onze oosterburen.
Zoals gezegd leent de regio zich uitstekend voor het verhuren van je eigen recreatiewoning, maar ook het eigen gebruik is op deze locatie goed te doen. Vanuit Nederland is dit deel van Duitsland gewoonweg prima te bereiken. Dus ook een korte vakantie van pakweg drie dagen is goed te doen.
Je kunt ook zien dat ook grotere verhuurorganisaties hier op inspringen en starten met het ontwikkelen van vakantieparken in Sauerland. Er zijn al enkele parken gereed en de komende jaren zullen er nog meerdere nieuwe projecten in ontwikkeling gaan. Als particulier is het mogelijk om over te gaan tot koop vakantiehuis op één van deze bungalowparken. Houdt er wel rekening mee dat u zich moet conformeren naar de wensen van de desbetreffende verhuurorganisatie. Nadeel hiervan is dat u niet op het laatste moment nog zomaar kunt beslissen om zelf een korte vakantie door te brengen in uw recreatiewoning.
Voordeel is dat u verzekerd bent van een prima rendement op uw investering en alle beslommeringen die bij verhuur komen kijken u uit handen worden genomen.

1 reactie

Teun Terborg op 30-08-2012 om 14:05
Ik wil hierbij een lans breken voor de Sauerland regio. Wij gaan hier bijna jaarlijks naartoe voor een korte vakantie. Wij hebben zelf geen tweede woning in dit deel van Duitsland maar dit neemt niet weg dat dit mijn favoriete bestemming in Duitsland is. Wij zijn graag actief tijdens onze vakantie en daarvoor is Sauerland de perfecte vakantieregio. In de lente en zomer kun je hier heerlijk fietsen en ook wandelen. In het najaar is het hier nog prima toeven. In de wintermaanden kun je hier langlaufen en met een beetje geluk erg leuke skiën. Wij hopen de komende jaren hier nog meerdere vakanties door te brengen.
Reactie plaatsen