Beveiligingstips voor een vakantiehuis

geplaatst op 03-09-2018
 Tweede woning 
alt

Heeft u naast uw vaste woning een eigen vakantiehuis? In dat geval is het van groot belang, dat u vooraf goed nadenkt over de manier waarop u dit vakantiehuis het beste kunt beveiligen. Een vakantiehuis zal het grootste deel van het jaar leeg staan, waardoor de kans op een inbraak toeneemt. Inbrekers kunnen immers in alle rust hun gang gaan, zonder bang te hoeven zijn dat ze worden betrapt. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende hulpmiddelen, waarmee ook vakantiehuizen op een zeer degelijke wijze beveiligd kunnen worden. In dit artikel vertellen we u hier meer over!

Voorzie ramen en deuren van goede sloten

Het beveiligen van uw vakantiehuis begint bij het gebruik van de juiste sloten op uw ramen en deuren. Kies bijvoorbeeld voor driepuntsloten op uw deuren, in plaats van traditionele tweepuntsloten. Met driepuntsloten biedt u een inbreker meer weerstand. Het vergroot de kans dat de inbreker opvalt bij mensen die voorbij komen lopen, uw buren, enzovoorts.

Vergeet ook uw ramen niet van goede sloten te voorzien. Raamsloten worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het verschil zit hierbij in het feit, dat oplegsloten op het kozijn gemonteerd worden en insteeksloten in het kozijn schuiven.

Overweeg een op afstand te bekijken beveiligingscamera

Voor het beveiligen van een vakantiehuis kan het installeren van een op afstand te bekijken beveiligingscamera het overwegen waard zijn. Deze camera’s kunnen verbonden worden met het WiFi-netwerk binnen uw woning, om deze vervolgens via uw mobiele telefoon, laptop of tablet thuis te kunnen bekijken. Het geeft u de mogelijkheid om altijd te controleren of er wat gebeurt rond uw vakantiehuis. Daarbij heeft u zo na een inbraak beelden met de inbrekers.

Bovenal kiest de slotenmaker uit Tilburg voor kwaliteit, als het aankomt op de beveiliging van woningen en vakantiehuizen. Hij raadt bijvoorbeeld aan om altijd voor SKG-gecertificeerde producten te kiezen.