Bezoek Overijssel om eens tot rust te komen!

geplaatst op 21-11-2019
 Zomervakantie 
 Wandelen 
alt

Nederland bevat ondanks haar hoge bevolkingsdichtheid nog talloze plekjes om helemaal tot rust te komen. Een van deze plekken, is de regio Twente in de provincie Overijssel. In Twente zijn enorme stukken ongerepte natuur te vinden. Hier kunnen natuur, fiets-en wandelliefhebbers uren ronddwalen zonder hetzelfde stukje natuur tegen te komen. De ideale plek dus om het drukke leven even achter je te laten. Naast de rijkdom aan natuur zijn er in Twente ook veel andere bezienswaardigheden. Denk hierbij aan een overvloed aan kastelen en landhuizen. Daarnaast in Twente de ideale plek om je lekker te laten verwennen in een wellnesscenter.

Overijssel, simpelweg niet te versmaden voor natuurliefhebbers!

Must see, natuur

In regio Twente zijn verschillende natuurgebieden te vinden, welke allen goed bereikbaar en begaanbaar zijn. Enkele hiervan bevatten hele bijzondere plant- en boomsoorten. Er zijn enkele natuurgebieden waar je de ‘Sequoiadendron giganteum’, ofwel de Mammoetboom kunt vinden. Deze bomen kunnen enorm groot worden en zijn een genot voor het oog. In Nederland zijn de bomen nog lang niet zo groot als in Amerika, maar in de natuurgebieden zijn nu al een paar enorme exemplaren te vinden.

Bezoek Overijssel om eens tot rust te komen!
Bezoek Overijssel om eens tot rust te komen!

Must see, kastelen en landgoederen

Verspreid over de regio liggen tal van oude landgoederen en kastelen. Het bekendste kasteel uit de regio is kasteel Twickel . Naast een stuk of zes kastelen, zijn er hier tientallen unieke landgoederen te vinden. Deze prachtige door natuur omringde locaties kun je natuurlijk bezoeken, maar je kunt in sommige zelfs ook overnachten. Landgoed Wilmersberg is hier een voorbeeld van, een prachtig en groot landgoed midden in de natuur.

Must do, wellness

In Overijssel zijn meerdere wellnesscentra te vinden waar je je tot in de puntjes kunt laten verzorgen. Als je dacht dat je in de natuur tot rust kon komen, probeer dan eens een combinatie van natuur én wellness. Een dagje natuur, een overnachting in een hotel en vervolgens een dagje wellness, in hetzelfde hotel in Overijssel  zouden wij iedereen kunnen aanraden!