Buitenlandse uitstraling in je huis creëren?

geplaatst op 21-11-2022
 Tweede woning 
Heb jij geen geld om een tweede huis aan te schaffen in het buitenland of Nederland? Maar wil je wel het gevoel krijgen alsof je in het buitenland bent wanneer je thuis bent? Dan is dit artikel voor jou.
alt

Veel mensen kunnen geen genoeg krijgen van vakantie en halen graag dat vakantiegevoel in huis. Dit doen ze door hun huis een buitenlandse uitstraling te geven met bijvoorbeeld vuren vloerdelen die meer sfeer geven. Er zijn nog veel meer tips om op te volgen als je wilt dat je huis een buitenlandse uitstraling krijgt. Je vindt ze in dit artikel!

De kleur van je huis

De kleur van je huis heeft veel invloed op zowel de sfeer als de uitstraling van je huis. Dit geldt voor zowel de buitenkant als de binnenkant. Maar laten we eerst beginnen met de buitenkant. In het buitenland zie je veel huizen waarbij de bakstenen niet zichtbaar zijn. In plaats daarvan lijkt het alsof de buitenkant van het huis gestuct is. Hierdoor is er geen profiel op het huis, maar zijn de omstandigheden ideaal om het huis te schilderen. In veel landen worden felle kleuren gebruikt aan de buitenkant van het huis. Denk bijvoorbeeld aan landen als Spanje, Portugal, Mexico en Brazilië, waar huizen vaak rood, geel of oranje geverfd zijn. Wil je dat jouw huis echt een buitenlands uiterlijk heeft? Verf je huis dan in één van deze kleuren.

Ook binnenshuis is het belangrijk om kleur te gebruiken. Zo ga je door met het creëren van een buitenlandse sfeer in huis. Gek genoeg zijn echter meeste buitenlandse huizen wit van binnen. Wit is namelijk een goede kleur om ruimtes groter te laten lijken. Kleur wordt echter wel gebruikt in de rest van het interieur. Denk bijvoorbeeld aan de meubels of accessoire.

Gebruik veel hout in huis

Naast de kleuren die de muren kunnen hebben van je huis is ook de vloer enorm belangrijk in het creëren van de juiste sfeer. In de scandinavische landen wordt nog wel eens gebruik gemaakt van hardhouten vloeren. Dit heeft een goede reden. In de scandinavische landen is namelijk veel hout te vinden, waardoor ze veel gebruik maken van hout in hun interieur. Wil je dat jouw huis een buitenlandse uitstraling krijgt? Gebruik dan meer hout in je interieur. Hiermee bedoelen we echter dat je je ikea planken vervangt door hardhouten planken. Maar zorg ervoor dat je de planken niet verft of verft in de juiste kleuren van het interieur dat je zoekt. Zo zal de warmte en sfeer die de hardhouten planken geven doorschemeren in je interieur.