Combineer vakantie & wijn in Bordeaux regio

geplaatst op 21-03-2019
 Zomervakantie 
alt

Frankrijk de bakermat van de wijnen, voor veel mensen is dit nog steeds het meest aansprekende wijnland en voor de echte liefhebbers is er niets mooier dan om hun fascinatie voor deze drank en alles wat er bij hoort te combineren met een vakantie.
Het beste gebied om te verblijven is de Bordeaux regio en in dat geval is het ook een perfect plan om een vakantiehuis te huren aan de Côte Atlantique !
De stad zelf is natuurlijk een echte aanrader om te zien, maar voor de Franse wijnliefhebbers zal het achterland waarschijnlijk nog meer tot de verbeelding spreken. Wereldberoemde wijnchateaus zijn hier in het heuvelachtige landschap te vinden. En het leuke is dat u als toerist deze tijdens uw vakantie in het zuidwesten van Frankrijk gewoon kunt bezoeken. Wijn en vakantie, een perfecte combinatie die u zelf kunt ondervinden als u de vakantie aan de Côte Atlantique doorbrengt.

Welke wijnboerderijen in Frankrijk bezoeken tijdens de vakantie

De keuze uit Franse wijnboeren is groot en als u op het platteland van de Bordeaux regio verblijft dan kunt u wat dat betreft zelf een goede invulling geven. Veel van de Chateaus in de regio Aquitaine zijn met eigen auto te bezoeken. Maar wilt u zelf ook een aantal wijnen proeven (en wie wil dat nu niet!) dan is het boeken van een georganiseerde wijntour aan te bevelen. Ook is er jaarlijks de Vinexpo, deze beurs vindt plaats in de stad Bordeaux en is wereldberoemd.
De Gironde is een streek waar veel wijntoerisme zich afspeelt. Dit gebied is alleen al door de prachtige natuur de moeite waard. Uw vakantie aan de Côte Atlantique behelst dan ook meer dan het aandoen van de schitterende wijnboerderijen en het proeven van de beste witte en rode wijnen.
Er zijn wereldberoemde wijnmerken te vinden in de Bordeaux streek. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Palmer, maar het leuke is dat er ook diverse minder bekende wijnboerderijen te vinden zijn die minstens zulke goede wijn produceren. Vaak zijn dit nog familiebedrijfjes die al generaties hun eigen wijnen produceren. Wat is er leuker om bij een  voor het grote publiek onbekend wijnhuis een heerlijke proeverij te ondergaan en uiteindelijk met enkele unieke flessen de deur uit te gaan. Deze kunnen dan als herinnering dienen aan de perfecte vakantie in Frankrijk.

Huur een vakantiehuis nabij Bordeaux en ontdek het wijngebied

Als u verblijft aan de Côte Atlantique en meer wilt weten over de lokale wijnen dan is niets beter dan het Franse platteland in te trekken om zodoende de geheimen van de lokale wijnboer proberen te ontdekken.
Maar er is natuurlijk meer dan alleen maar het wijntoerisme. De imponerende kustlijn van West-Frankrijk is de moeite waard. Op een zonnige dag kunt u heerlijk een dag op een strand van de Côte Atlantique doorbrengen. Maar ook als het weer onverhoopt niet meewerkt is een lange strandwandeling een goed alternatief plan. Ook de stad Bordeaux moet u zien tijdens uw verblijf in dit deel van Frankrijk. Het stadscentrum is prachtig biedt alles wat u in een stedentrip zoekt.
Kortom er is hier genoeg in deze Franse streek te zien en te doen. Dus ook als u geen wijnliefhebber bent kunt u met een gerust hart een vakantiewoning boeken in de Bordeaux regio!