Waarom een camper huren een echte aanrader is voor liefhebbers van huisjes in het groen

geplaatst op 27-09-2024
 Zomervakantie 
 Rondreis 
Een recreatiewoning in de natuur huren is voor veel mensen de manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en activiteiten. Geef ze eens ongelijk, aangezien de rust in de natuur het ultieme middel is om lekker te ontspannen. Een dergelijke ervaring kun je ook krijgen wanneer je er met een camper op uit gaat.
alt

Als je gek bent op vakanties in huisjes in de natuur dan weten we zeker dat een camper huren, zoals een camper huren Gelderland of in een andere provincie in Nederland een goed idee is. Waarom dat zo is? In dit artikel vertellen we je graag meer over waarom het huren van een camper een fantastische keuze is voor liefhebbers van huisjes in het groen.

Slapen in het hart van de natuur zonder comfort te verliezen

Natuurlijk is een recreatiewoning in het groen al een heel goede keuze wanneer je het liefst midden in de natuur slaapt. Met een camper kun je in sommige gevallen nog net iets dichter bij of in de natuur logeren, waarbij je op sommige plekken wakker kunt worden met niemand anders om je heen! Voor liefhebbers van natuurhuisjes is dit een hele belangrijke overweging, bijvoorbeeld omdat ze écht voor een rustige vakantie willen gaan.

In een camper kun je diezelfde rustige ervaring beleven én profiteer je van het nodige comfort. Met name moderne campers zijn uitgerust met allerlei goede voorzieningen die je nodig hebt voor een ontspannen vakantie in het groen. Denk aan een heerlijk bed, een kitchenette waar je kunt koken en vaak zelfs een badkamer met een toilet en een douche! Je hoeft dus zeker niet in te leveren op je comfort en gemak wanneer je voor een camper kiest.

Vrijheid, flexibiliteit en blijheid in een camper in de natuur

Wat uiteraard ook een groot voordeel is van het huren van een camper is dat je hierbij van de nodige vrijheid profiteert. Wanneer je een recreatiewoning huurt, zit je over het algemeen gebonden aan één plek (tenzij je voor meerdere huisjes in één vakantie gaat). Met een camper kun je gaan en staan waar je maar wilt! Je hebt immers je eigen accommodatie op wielen bij je, dus het maakt niet echt uit waar je slaapt. Er zijn zelfs genoeg landen waar je mag wildkamperen, zoals in Zweden.

Dit gevoel van vrijheid is ideaal voor mensen die gek zijn op huisjes in het groen. Met een camper kun je dit immers ook zo ervaren, maar heb je nóg een voordeel te pakken: het feit dat je je huisje kunt verplaatsen als je dat wilt. Zo is het ontzettend toegankelijk om met een camper nieuwe plekken te ontdekken en steeds in een nieuw stuk natuur te staan. Kortom: vrijheid, flexibiliteit én blijheid. Meer heb je niet nodig!

Kamperen met een camper is vaak ecologisch verantwoord

Over het algemeen hechten liefhebbers van vakantiehuizen in de natuur veel waarde aan de natuur. Hier komt regelmatig een stukje duurzaamheid en verantwoord leven bij kijken. Mocht je je daarin herkennen, dan is vakantie vieren in een camper ook zeker iets voor jou. Er zijn vandaag de dag namelijk heel wat milieuvriendelijke opties beschikbaar als het om campers gaat. Denk aan kampeerbussen die elektrisch zijn of campers die hun energie opwekken met zonnepanelen.

Daarnaast kun je met een camper bewust kiezen om op natuurcampings of eco-campings te staan. Dit soort campings zijn veel bezig met duurzaamheid en verantwoord kamperen en beschikken bijvoorbeeld over waterbesparend sanitair en groene energie voor hun kampeerders. Door zo’n vakantie met een camper op een slimme manier in te richten, kun je je ecologische voetafdruk zeker verkleinen.

Slapen in de natuur is gezond en goed voor de mens

Tot slot is het goed om te weten dat slapen in de natuur gezond voor je is. Dit heeft alles te maken met ons natuurlijke ‘circadiaanse’ ritme, oftewel onze biologische klok. In de natuur heb je namelijk veel minder te maken met kunstmatige verlichting en beeldschermen van elektronische apparaten die ons ritme verstoren. Omdat je veel buiten bent en je een beter dag- en nachtritme hebt, zal je veel beter slapen wanneer je met de camper in het groen bent.

Dit is gelukkig ook het geval wanneer je ergens in Nederland, Frankrijk, Spanje of een ander land een huis in de natuur huurt. Wat ook mooi meegenomen is, is dat frisse lucht in de natuur minder vervuild is dan in stedelijke gebieden. Deze lucht bevat meer zuurstof, wat zorgt voor een diepere slaap. Ook heeft de natuur een kalmerend effect op je hoofd en zorgt het voor het verlagen van je stresshormonen. Kortom: slapen in de natuur, of dat nou in een camper of recreatiewoning is, is hartstikke gezond voor je.