Coronacrisis geeft luxe vakantiehuizen extra boost

geplaatst op 25-02-2021
 Tweede woning 
Het voorbije jaar (en eigenlijk ook nog dit jaar tot dusver) werd gedomineerd door de Coronacrisis. De impact op de wereld is gigantisch geweest en dat geldt zeker ook voor de manier waarop mensen kijken naar hun vakantie. Voor heel wat mensen geldt dat ze er voor hebben gekozen om gewoon lekker gezellig met hun gezin een vakantiehuis te huren. Dit natuurlijk in plaats van in een overvol hotel te logeren. Deze crisis heeft in één klap duidelijk gemaakt over welk enorm potentieel vakantiehuizen beschikken. Dit niet alleen om te huren, maar ook zeker om er eigenaar van te zijn. In het bijzonder de meer luxueuze vakantiehuizen blijken door de Coronacrisis sterk in populariteit toegenomen.
alt

Wat maakt de keuze voor een luxueuze recreatiewoning zo populair?

Er zijn verschillende redenen aan te halen waarom mensen vandaag de dag eerder blijken te kiezen voor een luxueuze vakantiewoning. In eerste instantie is er natuurlijk het feit dat veel mensen nu slechts één keer op vakantie zijn geweest. Voor heel wat gezinnen geldt dat ze meerdere keren per jaar op vakantie gaan. Denk daarbij aan:

  • Een leuke wintersportvakantie tijdens de wintermaanden;
  • Eén of meerdere leuke weekendjes weg;
  • Een (vaak wat langere) zomervakantie;

De Coronacrisis heeft er voor gezorgd dat bovenstaande helemaal niet mogelijk was. Dit heeft als gevolg gehad dat mensen in eerste instantie meer budget ter beschikking hadden voor hun nieuwe vakantie. Dat is echter niet anders. Daarnaast blijkt het besef ook doorgedrongen te zijn bij veel mensen dat ze echt alles uit hun vakantie moeten halen wat er ook maar enigszins in zit. Het boeken van een meer luxueuze vakantiewoning is één van de bewuste beslissingen die duidelijk door menig aantal mensen is gemaakt.

Waarin schuilt de meerwaarde voor jou als eigenaar?

Iedereen die met het idee speelt om een vakantiehuis of een recreatiewoning te kopen heeft op voorhand een bepaald beeld van hoe die woning er min of meer uit moet komen te zien. Voor veel mensen geldt bijvoorbeeld dat ze graag een eenvoudig vakantiehuis willen kopen die ze gewoon tegen een toegankelijk prijskaartje kunnen verhuren. Anderzijds zijn er ook aardig wat mensen die net vooral willen investeren in een wat meer luxueuze vakantiewoning waar bijvoorbeeld ook wellness voorzieningen in zijn terug te vinden.

De meerwaarde in het kopen van een meer luxueuze vakantiewoning schuilt voor jou als (toekomstige) eigenaar in twee verschillende aspecten. In eerste instantie spreekt het voor zich dat er voor een luxueus vakantiehuis een hogere huurprijs kan worden gevraagd. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je ook zelf op deze manier tijdens je vakantie kan genieten van meer luxe en comfort. Door het kopen van een vakantiehuis die over een meer luxueus aspect beschikt zorg je er in de praktijk in ieder geval voor dat je kan genieten van het beste van twee werelden.

Let op de hogere investeringsprijs bij een luxe vakantiehuis

De Coronacrisis heeft er duidelijk voor gezorgd dat de vraag naar luxueuze vakantiehuizen aanzienlijk heeft gepiekt. Ook voor eigenaars van dergelijke recreatiewoningen is dat natuurlijk geweldig nieuws. Er is in principe slechts één nadeel aan verbonden om te investeren in een luxueuze vakantiewoning... en dat is natuurlijk het prijskaartje. Hou er namelijk wel rekening mee dat je in de praktijk voor een dergelijk vakantiehuis uiteraard altijd aanzienlijk meer moet investeren dan voor een standaard vakantiewoning het geval is. Kan jij daar mee leven? Dan zou een luxueus vakantiehuis een potentieel interessante investering kunnen zijn. Vooral nu mensen een Covid periode hebben meegegemaakt zijn er andere inzichten gekomen.