De beste tips voor het renoveren van je recreatiewoning!

geplaatst op 31-05-2022
 Tweede woning 
Vakantiehuizen worden steeds populairder, waarbij veel vakantiegangers op zoek zijn naar een accommodatie die hun verblijf als een thuis weg van huis laat voelen. Als gevolg hiervan besluiten steeds meer huiseigenaren om hun bestaande eigendom, of een bijgebouw op hun land, op te waarderen tot een geweldige plek voor vakantiegangers. En dit kan natuurlijk ook een goede bijverdiener zijn. Om de perfecte recreatiewoning te creëren, kan het nodig zijn om het pand te renoveren. Dit moet natuurlijk wel een succes worden, wat zeker het geval is als je gebruik maakt van de onderstaande tips!
alt

Licht

Het is een bekende truc dat verlichting een kamer kan transformeren, dus denk na over hoe je het meest natuurlijke licht naar binnen kunt halen. Vervang daarom terwijl je op een vouwladder staat dikke gordijnen door lichtgewicht jaloezieën of rolluiken om de kamer lichter te maken en groter te laten lijken. Als je huis wordt omgeven door een fantastisch landschap, voeg dan glazen ramen of deuren tot op de vloer toe. Denk eraan, uitzicht verkoopt bij recreatiewoningen! Het toevoegen van functies zoals een open haard kan bovendien een warme gloed creëren en een kamer ook veel gezelliger maken. 

Subtiel

Of je nu helemaal opnieuw renoveert of het huidige decor bijwerkt - kleur is cruciaal. Het zet niet alleen de toon voor je recreatiewoning, maar het kan mensen ook meteen afschrikken. Terwijl stippen of felgeel misschien naar je eigen smaak zijn, is de kans groot dat ze dat niet voor iedereen zijn. Kies in plaats daarvan voor rustgevende en neutrale kleuren – denk aan crème, beige en steen. Voeg een vleugje kleur toe met accessoires en stoffering zoals vloerkleden, vazen, kussens en gordijnen. Kies een thema en ga ermee aan de slag, zo blijf je in het hele huis dezelfde kleuren en stijlen vasthouden.

Luxe

Als je een luxe verblijf in je vakantiehuis wilt creëren, kunnen extra functies zoals een bubbelbad leiden tot meer boekingen van klanten die op zoek zijn naar dat speciale tintje. Experts hebben ontdekt dat investeren in een bubbelbad je tot 40 procent meer kan opleveren dan eigendommen zonder. De meeste bezoekers verwachten echter minimaal een tv en wifi, dus controleer of je de meeste dingen hebt afgevinkt voordat je een upgrade uitvoert. Heeft je recreatiewoning een zolder waar mensen bijvoorbeeld kunnen slapen? Een luxe vlizotrap kopen is dan zeker een goed idee!  

Creatief

Je hoeft niet in een vuurtoren te wonen om gasten iets anders te bieden, je hoeft alleen je eigen touch toe te voegen. Als je bijvoorbeeld een oud pand hebt, verbind dan opnieuw met de geschiedenis ervan en overweeg om traditionele kenmerken zoals balken en metselwerk bloot te leggen. Met behulp van een rolsteiger kun je dit eventueel zelf doen, al raden experts over het algemeen aan om hiervoor deskundigen in te huren.  Je kunt ook zichtbare leidingen, verlichting in oude stijl en vintage gietijzeren radiatoren laten terugkomen in je interieur. Bezoek zelfs je plaatselijke antiekwinkel om je upcycling-inspiratie op te doen!