Geen koude voeten meer in huis

geplaatst op 05-04-2022
 Tweede woning 
alt

We hebben het allemaal liever niet: koude voeten. Wanneer je binnenshuis bent, wil je warme voeten hebben. Dit voelt een stuk aangenamer en comfortabeler. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Je zou kunnen denken aan vloerisolatie. We vertellen je er hieronder graag meer over. 

Gebruik een vloerkleed

Het klinkt misschien erg voor de hand liggend, maar men vergist nog vaak in het effect van een vloerkleed. Een vloerkleed werkt isolerend en voorkomt dat er warmte opstijgt. Kies een vloerkleed die past bij jouw interieur. Een vloerkleed heeft ook geestelijke effecten op je lichaam. Zo kun je een vloerkleed als warm ervaren in je beleving. Dit versterkt het aangename gevoel dus. 

Vloerverwarming laten leggen

Laat vloerverwarming leggen in jouw woning. Dit is een kostbare, maar effectieve manier om koude voeten te voorkomen. Dit heeft alleen zin wanneer de vloer (en woning) ook goed is geïsoleerd. Hier zullen we later verder op ingaan. Bij vloerverwarming wordt de temperatuur geleidelijk verspreid door de woning. Dit wordt als erg aangenaam ervaren. Houd wel rekening met de beperkingen van vloerverwarming. Zo is niet elk type vloer geschikt in combinatie met vloerverwarming. 

Isoleer de vloer

Een andere efficiënte en effectieve manier is het isoleren van je vloer. Zo voorkom je dat er warmte verdwijnt via de vloer en je voeten blijven warmer. Sommige woningen beschikken al over vloeren die zijn geïsoleerd, maar dit is niet dus niet altijd zo. Vloeren zonder isolatie zijn gemiddeld maar 11 graden. Check of jouw vloeren geïsoleerd zijn door de kruipruimte van je woning te controleren. Hier kun je dan als het goed is een laag isolatiemateriaal vinden. 

Door je vloer te isoleren, kun je tot 15% besparen op je gasrekening. Je hoeft dus minder te stoken in huis. Vloerisolatie is ook goed voor de gezondheid, omdat het vocht binnenshuis tegengaat. Schimmels en beestjes houden van vocht en deze wil je niet in je huis hebben. Het isoleren van je vloer voorkomt ook geluidsoverlast. Je onderburen zullen hier dus ook van profiteren. 

Houd je voeten warm

Er zijn meerdere manieren om jouw vloer warm te krijgen of te houden. Zo kun je denken aan eps vloerisolatie. Dit is ook een effectieve manier om energiekosten te besparen. Vloerverwarming is een duurder alternatief, maar heeft ook zijn voordelen. Met een vloerkleed praat je over de snelste en goedkoopste manier om jouw voeten binnenshuis comfortabel te maken. Een vloerkleed is er in verschillende kleuren en maten. Kortom, voor ieder budget is er een oplossing!