De douchewand van je vakantiehuis reinigen doe je zo!

geplaatst op 12-01-2021
 Tweede woning 
alt

Of je er nu voor kiest om je vakantiehuis te verhuren of er gewoon zelf regelmatig in gaat vertoeven (of beiden), in allebei deze gevallen zal je graag willen kunnen rekenen op een echt propere badkamer. De badkamer is echter in de praktijk één van de vervelendste ruimtes in huis om schoon te maken. Neem nu bijvoorbeeld de glazen douchewand. Niet alleen is deze erg lastig schoon te krijgen, daarnaast zal er na een aantal douchebeurten ongetwijfeld alweer opnieuw sprake zijn van kalkaanslag. Erg motiverend om ze keer op keer schoon te maken is dat natuurlijk niet. Gelukkig bestaan er een aantal tips die je niet alleen kunnen helpen om je douchewand eenvoudiger schoon te maken, maar ook langer schoon te houden. Welke tips dat zijn? Die laten we je graag ontdekken in dit interessante blogartikel!

Tip 1: Droog de douchewand altijd meteen na het douchen

Maak je zelf gebruik van je recreatiewoning? Dan kan je het risico op kalkaanslag en een niet nette douchedeur sterk verkleinen door na elke douchebeurt de douchewand meteen schoon te maken. Haal het water weg met een trekker en droog de douchewand vervolgens ook af. Wanneer je dit doet zal je meteen kunnen vaststellen dat het kalk veel minder vat zal krijgen op de uitstraling van de douchewand. Bovendien zorg je er op deze manier ook nog eens voor dat je veel minder tijd en moeite zal moeten stoppen in het onderhouden van je douche. Uiteraard heeft dit wel enkel en alleen effect wanneer alle leden van het gezin het doen. Indien jij de enige bent die hier rekening mee houdt schiet deze maatregel haar doel helaas voorbij.

Tip 2: Een sopje van azijn kan wonderen doen

Is de douchewand in je vakantiewoning al behoorlijk aangeslagen door kalk? Dan gaan we een sopje maken om dat probleem op te lossen! Niet alleen voor kalkaanslag, maar ook voor zeepresten geldt dat ze allebei zeer eenvoudig kunnen worden verwijderd met behulp van azijn. Schoonmaakazijn is een bijzonder interessant product dat iedereen eigenlijk in huis zou moeten hebben. Ze is dan ook ongelofelijk interessant voor alle vormen van schoonmaakklusjes. Ook voor het kalkvrij maken van de douchedeur kan ze zeker worden ingezet. Het ideale sopje hiervoor bestaat uit:

  • Warm water;
  • Een deel schoonmaakazijn;
  • Een snufje zout;
  • Vier druppels citroensap;

In het meest optimale geval doe je dit sopje natuurlijk in een sprayflacon. Een lege flacon die eerder is gebruikt voor bijvoorbeeld schoonmaakmiddel kan hiervoor uitstekend voldoen.

Stappenplan voor het schoonmaken van je douchewand

Tot slot geven we je graag nog even een concreet stappenplan voor het schoonmaken van de douchewand van je recreatiewoning. Het optimaal schoonmaken van je glazen douchedeur gebeurt als volgt:

  1. Open het badkamerraam. De geuren van de schoonmaakmiddelen die worden gebruikt zijn niet gezond. Dit niet in het minst wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld een badkamerreiniger of bijvoorbeeld een antikalkmiddel. Zorg er dus altijd voor dat de geuren naar buiten kunnen.
  1. Spoel de binnenkant van de douchewand af met behulp van warm water;
  1. Maak de buitenste zijde van de douchewand nat met behulp van een vochtige doek;
  1. Spray de binnen- als de buitenkant van de douchewand in met het gemaakte sopje;
  1. Maak met behulp van een vochtige doek de douchewand schoon;
  1. Spoel de binnenkant van de douchewand af met warm water en maak ze schoon met een droge doek;

Hou je rekening met de op deze pagina aangegeven tips en volg je het bovenstaande stappenplan? Dan zal je kunnen vaststellen dat de douchecabine in je recreatiewoning er wellicht nog nooit eerder zo schoon uit zal hebben gezien!