De eetkamerstoelen voor jouw vakantiewoning!

geplaatst op 27-09-2019
 Tweede woning 
alt

Zoals in ieder type woning het geval is kan je ook in je recreatiewoning niet zonder de juiste eetkamerstoelen. Tegenwoordig zijn er natuurlijk een hoop verschillende soorten eetkamerstoelen te kiezen, maar het belangrijkste blijft dat de stijl van de stoel die je kiest bij het interieur van de ruimte past. Daarnaast is het comfort dat deze stoel je biedt natuurlijk ook erg belangrijk, ten slotte breng je iedere dag tijd door aan de eettafel! In deze blog geven we je een aantal tips en voorbeelden van eetkamerstoelen die het tafelen wel erg aangenaam maken.

Het juiste type eetkamerstoel uitzoeken

Zoals gezegd zijn er erg veel verschillende soorten eetkamerstoelen in omloop, vandaar dat we je een aantal punten geven om voor je tweede huis de juiste variant uit te kunnen kiezen. Het onderscheid is voornamelijk te maken op basis van uitstraling, vormgeving en materiaalkeuze. In sommige gevallen vallen deze aspecten samen, zo zal een stoel die gemaakt is van natuurlijke materialen veelal gebruikt worden in een landelijke interieurstijl. Echter is dit niet een vaste regel, het combineren van natuurlijke of juist industriële materialen met diverse woonstijlen kan er voor zorgen dat je interieur een unieke uitstraling krijgt!

Verschillende kenmerken van eetkamerstoelen

Hierboven heb je al kunnen lezen dat er een onderscheid te maken is met betrekking tot uitstraling en materiaalgebruik. Daarnaast zijn er ook kenmerken te onderscheiden die meer te maken met het functionele gebruik van de stoel, hierbij valt te denken aan eventuele armleuningen en de zithoogte. Wanneer je al een eettafel in je woning hebt is het verstandig om de zithoogte van de stoelen af te stemmen op de hoogte van het tafelblad, zo ben je er van verzekerd dat dit goed op elkaar aansluit en je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Eetkamerstoelen van natuurlijk materiaal of stoelen met een stoffen bekleding?

Grofweg is er een tweedeling te maken op het gebied van stoelen. Dit betreft aan de ene zijde de stoelen die voorzien zijn van een stoffen bekleding en aan de andere zijde de stoelen die over een zitvlak beschikken dat van natuurlijke materialen als riet of rotan is gemaakt. De keuze voor een bepaald type stoel is deels afhankelijk van je woonstijl, maar natuurlijk ook van je persoonlijke voorkeur. Tegenwoordig zijn stoelen van natuurlijk materiaal weer erg in opkomst, deze kan je heel gemakkelijk een fijn comfort meegeven door er een vacht of sierkussen in te plaatsen. Rotan is een duurzaam materiaal, waarmee op de duurzame trend van het moment ingespeeld kan worden. Door rotan eetkamerstoelen aan te schaffen, ben je ook zeker bewust bezig met duurzaamheid.  Daarnaast zijn de stoffen stoelen ook nog altijd erg in trek, dus kies vooral het type stoel dat het beste bij jouw wensen past! Beide stoelen zijn beschikbaar in een groot aantal verschillende uitvoeringen en kleuren, hierdoor is er keuze genoeg.