De ideale kast voor je 2e huis vinden met behulp van deze tips

geplaatst op 14-05-2021
 Tweede woning 
alt

Ben jij op zoek naar een nieuwe geschikte dressoirkast of misschien wel een eyecatcher in de vorm van een lockerkast voor je tweede woning? Je zult er al snel achter komen dat een geschikte kast vinden niet zo eenvoudig is. Het gigantische (online) aanbod kan namelijk voor de nodige koopstress zorgen. Zie jij door het bomen het bos niet meer? In dit artikel delen we een aantal tips om de ideale dressoirkast uit te zoeken. Benieuwd? Lees dan snel verder. Wij leggen het uit!

Het juiste formaat kiezen

Een dressoirkast is een meubel dat tegen de muur aan geplaatst dient te worden. Kijk daarom goed naar de kamer waarin je de dressoirkast wilt gaan zetten. Meten is weten en gissen is missen, dus pak een meetlint erbij om antwoord te krijgen op de vraag: ‘Heb ik wel genoeg ruimte in huis?’. Een dressoirkast kan, afhankelijk van de afmetingen, namelijk best wat ruimte innemen. Daarbij moet je ook rekening houden met de doorloop. Houd ongeveer 110 centimeter aan voor de ideale doorloopruimte. In het geval je een kleine kamer hebt, krijgt een minder brede kast die de hoogte ingaat de voorkeur. Bijkomend voordeel is dat een dressoirkast ook zorgt voor extra opbergruimte, wat direct een ruimtelijk effect aan de kamer geeft. Bovendien ziet het er meteen een stuk opgeruimder uit, want je kunt rommel uit het zicht leggen.

Past de kast wel in mijn interieur?

Trends komen en gaan, maar er zijn altijd wel een aantal stijlen die in de mode blijven. Belangrijk is om rekening te houden met jouw woonstijl en interieur. Zo zul je in een Scandinavisch interieur vooral lichte kleuren en natuurlijke materialen terugvinden. Een kast in minimalistische stijl lijkt dan het meest geschikt. Bij een modern interieur past juist een kast zonder al te veel poespas. En in landelijke woonstijlen vind je daarentegen vooral meubels gemaakt van onafgewerkte materialen, zoals bijvoorbeeld leer, bakstenen, metaal en beton.