De ideale keuken voor je vakantiehuis: tips & tricks

geplaatst op 21-07-2023
 Tweede woning 
Een vakantiehuisje is een heerlijke plek om tot rust te komen. Het is een plek waar je lekker kunt eten en drinken, kletsen met je vrienden en familie en de gezelligheid kan opzoeken. Maar wat is nou de perfecte keuken voor jouw vakantiehuisje? In dit artikel bespreken we alle tips en tricks die je kunnen helpen bij het maken van een keuze voor bijvoorbeeld jouw composiet aanrechtblad of granieten aanrechtblad.
alt

 

Composiet aanrechtblad

Een composieten aanrechtblad is een combinatie van natuurlijk materiaal en kunststof harde hars. Het resultaat is een rigide, niet-poreuze steen die duurzaam, hygiënisch is en heel gemakkelijk schoon te houden. Wanneer er veel gekookt en gewerkt wordt in de keuken is een composieten aanrechtblad een verstandige keuze, omdat het bestand is tegen krassen en vlekken. Ook kun je een composiet aanrechtblad in veel verschillende kleuren en patronen vinden, waardoor het makkelijk te combineren is met de rest van je interieur.

Granieten aanrechtblad

Ook een granieten aanrechtblad is een goede keuze voor in een vakantiehuisje. Graniet is een natuurlijk materiaal en is dus uniek en authentiek. Het heeft een mooie structuur en kleur, daarnaast is het ook kras- en hittebestendig en heel makkelijk te onderhouden. Wel is het belangrijk om op te merken dat graniet een poreus materiaal is en dus kans heeft op vlekken. Het is dus belangrijk om een graniet keukenblad af en toe te impregneren.

Hou rekening met de grootte

Een eigen vakantiehuisje is vaak een stuk kleiner dan je woonhuis. Het is daarom belangrijk om bij het kiezen van een keuken rekening te houden met de grootte van de ruimte. Kies een keuken die past bij de afmetingen van de ruimte en hou rekening met ruimte voor opslag en apparatuur.

Ga voor een tijdloos design

Een vakantiehuisje is er om van te genieten. Hou bij het kiezen van de keuken daarom ook rekening met de uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor een tijdloos ontwerp, zodat het vele jaren meegaat. Kies een keuken die past bij de stijl van je interieur en die ervoor zorgt dat je er jarenlang van kunt genieten. Hou er hierbij wel rekening mee dat het ontwerp ook gemakkelijk schoon te houden moet zijn, zodat je ook snel weer van je vakantie kunt genieten!

 

Kies voor gemak

Geef bij de selectie van de keuken ook prioriteit aan gemak. Een vakantiehuisje is er echt om van te genieten en dus is het belangrijk om te gaan voor apparaten die het onze vakantie makkelijker maken. Ga bijvoorbeeld voor een vaatwasser zodat de afwas snel en gemakkelijk weg is. En ga voor een oven zodat je ook lekker kunt bakken en braden.

Een keuken voor in je vakantiehuisje moet niet alleen praktisch zijn, maar vooral ook gezelligheid uitstralen. Of je nu kiest voor een granieten aanrechtblad of een composiet aanrechtblad, hopelijk hebben deze tips en tricks je geholpen bij het vinden van de perfecte keuken voor jouw vakantiehuisje. Veel succes met het vinden van jouw droomkeuken!