De juiste veiligheid van een rolluik bij recreatiewoning

geplaatst op 05-11-2020
 Tweede woning 
Er zijn veel mensen in ons land die een recreatiewoning hebben. Logisch, je wilt jezelf namelijk af en toe terug kunnen trekken om even helemaal tot rust te kunnen komen. Nu is het wel zo dat het hebben van een recreatiewoning risico’s met zich meebrengt. Je bent immers niet in staat om het pand altijd in de gaten te houden.
alt

Gelukkig is er een manier waarop je jouw recreatiewoning van de juiste veiligheid kunt voorzien. Dit is door te kiezen voor een goed paar rolluiken. Benieuwd waarom het aanschaffen van een rolluik zo belangrijk is? Lees dan snel verder, in dit artikel komt het namelijk allemaal aan de orde!

Waarom zijn rolluiken zo belangrijk?

Een van de belangrijkste redenen waarom je zou moeten kiezen voor het plaatsen van rolluiken bij een recreatiewoning is het feit dat een rolluik extra veiligheid kan bieden. Deze veiligheid is terug te zien in het feit dat inbrekers vaak woningen overslaan die zijn voorzien van een rolluik. Het rolluik fungeert namelijk als een soort extra obstakel tussen de inbreker en de woning. Hierdoor is het voor de inbreker nagenoeg onmogelijk om snel toegang tot de woning te verschaffen. Middels een goed stel rolluiken is het dan ook niet meer noodzakelijk om jouw recreatiewoning in de gaten te houden. Voor de periode dat je in je reguliere woning zit zal je je geen zorgen meer hoeven te maken over rare figuren die toegang tot jouw woning willen hebben.

Tevens bescherming tegen brand

Een andere reden waarom rolluiken kunnen zorgen voor meer veiligheid en bescherming is het feit dat rolluiken in staat zijn om de brandveiligheid van de recreatiewoning aanzienlijk te verbeteren. Dit is met name handig voor de mensen die een woning hebben in een bosrijk gebied. Mocht er onverhoopt een bosbrand plaatsvinden dan zullen de rolluiken ook weer fungeren als een barrière. Dit maakt het voor hitte en as en stuk lastiger om jouw woning aan te tasten. Daar komt bij dat het glas niet meer zal springen nu de brand niet meer direct tegen het glas kan komen.

Kies jij ook voor nieuwe rolluiken?

Je ziet wel dat er genoeg voordelen zijn die je zal ondervinden wanneer je kiest voor een paar rolluiken voor bij jouw recreatiewoning. Met een sterk paar rolluiken beschik je altijd weer over de juiste mate van veiligheid en bescherming. Voor een grootschalig aanbod aan alle mogelijke rolluiken ben je hier op de site aan het juiste adres. Nog meer te weten komen over de voordelen van rolluiken? Blijf dan zeker even hangen op deze blog, er zijn nog veel meer artikelen die je zeker even door zou moeten doornemen!