De meerwaarde van een dakkapel op tweede huis

geplaatst op 07-01-2020
 Tweede woning 
alt

De grootste meerwaarde van een dakkapel: waardestijging van uw woning & andere voordelen. Hieronder een opsomming van de grootste voordelen van de aanschaf van een duurzame dakapel op uw woning of vakantiehuis

Een dakkapel kopen? Gefeliciteerd!

Wanneer u plannen heeft om een mooie dakkapel op uw woning te plaatsen, mogen we u feliciteren. Wie kiest voor de plaatsing van een dakkapel of nokverhoging, profiteert namelijk van enkele interessante voordelen. De belangrijkste is, voor veel mensen, die interessante waardestijging van hun huis of eventuele recreatiewoning. Maar het kopen van een dakkapel heeft nog wel meer aantrekkelijke voordelen te bieden voor woningeigenaren. Welke dat zijn, naast de waardestijging van uw huis, leest u hieronder.

Waardestijging van de woning

Een dakkapel aanschaffen betekent een directe waardevermeerdering van uw onroerend goed. Vaak is die waardevermeerdering dusdanig interessant, dat de kosten van een dakkapel of nokverhoging feitelijk al binnen zo'n vier jaar na de aankoop zijn terugverdiend. Dit heeft te maken met het feit dat een uitbouw op het dak de woon- en leefruimte vergroot, waardoor het pand meer waard wordt. Zeker als u gebruik kunt maken van een gemeentelijke subsidie voor het verduurzamen van de woning via een dakkapel, kunt u de uitbouw snel terugverdienen.

Minder onderhoud scheelt ook in de kosten

Wanneer u voor een kunststof dakkapel kiest, wordt uw woning sowieso ook meer waard. Extra fijn aan kunststof is nog de kostenbesparing op termijn. Anders dan houten dakkapellen hoeft kunststof niet periodiek geschilderd te worden en heeft het verder nauwelijks onderhoud nodig. Met name het feit dat schilderbeurten niet nodig zijn, bespaart u op termijn duizenden euro's aan onderhoudskosten. Dat is nog een extra meegenomen.

Hogere isolatiewaarde betekent een betere energiebesparing

Moderne dakkapellen isoleren een stuk beter dan vroeger modellen. Als u kiest voor renovatie van een oude dakkapel of voor plaatsing van een nieuwe dakopbouw, gaat de energierekening omlaag. Omdat veel warmte in huis via de daken verloren gaat, levert juist beter isoleren op dit vlak een fikse jaarlijkse bezuiniging op de energienota op.

Lange levensduur van dakkapellen

Een van de grote pluspunten van een dakkapel is de lange levensduur. Dit geldt zeker als u voor kunststof kapellen of nokverhogingen kiest. Kunststof als materiaal gaat decennialang probleemloos mee. Omdat het materiaal gemakkelijk schoon te houden is, wordt de levensduur van de dak-uitbouw nog verder verlengd.

Veel keuze aan modellen, profielen en kleuren

Een van de grote pluspunten van een dakkapel is de grote keuze die er is. Qua vormen, denk bijvoorbeeld aan een hoekdakkapel, en qua kleuren, profielen en stijlen kunt u eigenlijk alles krijgen wat u maar wilt. Voor elk type woonstijl is wel een dakkapel op maat te vinden in de juiste uitvoering. Bekijk alle mogelijkheden die er zijn goed en vraag een of meer offertes op om een goede prijsinschatting te kunnen maken. Alvast veel woonplezier toegewenst en geniet van de waardestijging van uw tweede woning.