Een vakantiehuis kopen rond het Meer van Bled in Slovenië

geplaatst op 16-09-2021
 Tweede woning 
We kijken als reizigers tegenwoordig zo vaak in de richting van Kroatië als vakantieland dat we vergeten dat ook buurland Slovenië ongelofelijk veel moois in petto heeft.
alt

Wanneer we het hebben over een vakantie doorbrengen in dit land kan er doorgaans wel worden vastgesteld dat er één duidelijk en concreet hoogtepunt telkens opnieuw terugkomt. We hebben het hierbij dan uiteraard over het zogenaamde Meer van Bled in Slovenië. Voor dit prachtige meer geldt dat ze is gelegen in een werkelijk oogstrelend mooie omgeving. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat veel mensen die een vakantiehuis in Slovenië wensen te kopen specifiek naar deze regio kijken. Geldt dat ook voor jou? Dan kan de informatie op deze pagina voor jou ongetwijfeld interessant zijn.

Het Meer van Bled, een uniek meer op een bijzondere locatie

Door de jaren heen is de toeristische populariteit van Slovenië en andere voormalige Balkanlanden in de omgeving stevig gegroeid. Dit gezegd hebbende is het zo dat veel mensen er voor kiezen om naar dezelfde regio af te reizen. Het Meer van Bled is, zeker tijdens de zomermaanden, zowel voor de Slovenen zelf als voor buitenlanders de absolute topbestemming van het land. Dit niet alleen omdat je er dan kan rekenen op lekker zomerse temperaturen, maar ook omdat de omgeving hier werkelijk ongelofelijk fraai oogt. Het prachtige meer met haar hemelsblauwe water vormt dan een prachtig plaatje samen met de omliggende, majestueuze bergen. Wanneer er nog een beetje sneeuw op de hoogste toppen is terug te vinden is het plaatje natuurlijk helemaal compleet.

Een heerlijk meer om op (en in) te vertoeven

Voor heel wat mensen die van plan zijn om ergens een vakantiehuis te kopen geldt dat ze daarvoor graag kijken in de richting van een plaats die aan water is gelegen. Dat kan natuurlijk een kustplaats zijn, maar wat ook te denken van locaties die zich aan een meer bevinden? Voor het Meer van Bled geldt dat ze eigenlijk niet over zo’n grote oppervlakte beschikt. Met een lengte van amper 2.120 meter en een breedte van 1380 meter valt de omvang echt goed mee. Dit brengt als voordeel met zich mee dat de temperatuur van het water tijdens de zomermaanden al snel erg aangenaam wordt om in te vertoeven. Wil je liever niet zelf het water in, maar wel kunnen genieten van de wondermooie omgeving vanaf het meer? Dan is een boottochtje boeken uiteraard ook mogelijk.

Een prachtige kasteel en een eilandje met een kerk

Wie het heeft over het Meer van Bled moet het natuurlijk ook hebben over de aanwezigheid van het kleine eilandje in het midden waar zich een kerk op bevindt. Daarnaast is er natuurlijk ook nog het prachtige Kasteel van Bled. Een absolute aanrader is om een wandeling te maken rond het meer. Dat levert je ongetwijfeld heel wat prachtige plaatjes op. Ondanks het feit dat deze omgeving over zoveel unieke eigenschappen beschikt doet het geheel wel vrij Oostenrijks aan. Hoe dan ook, wanneer je overweegt om een recreatiewoning in Slovenië te kopen is dit zeker een regio om te overwegen.