De mooiste dorpen van Nederland

geplaatst op 27-11-2014
 Zomervakantie 
 Wandelen 
alt

Wie tijdens de vakantie in Nederland verblijft en iedere keer weer voor een andere provincie kiest om te verblijven zal het gelijk kunnen beamen. Ons land heeft prachtige dorpen die het bezoeken waard zijn of om zelfs ter plekke een vakantiehuis of andersoortige accommodatie te betrekken.
Er zijn werkelijk prachtige diamantjes te vinden, de één wordt reeds overstelpt door toeristen maar er zijn ook nog steeds een aantal plaatsen te vinden die relatief onbekend zijn bij het grote publiek. Wat is er nu leuker om op uw gemak door de gezellige straatjes van een dorpje te struinen. Lekker in uw eigen tempo een authentieke dorpje in Nederland bezoeken dat is toch waar de vakantie deels om draait.  Dus trek eens een dagje uit om in de regio waar u verblijft een prachtig dorp te bezoeken. Elk deel van Nederland heeft zo zijn eigen pareltjes!

Het leukste dorp van de provincie bezoeken tijdens de vakantie

Het aanbod van vakantiewoningen in Nederland is groot en in elk gebied van het land is het mogelijk om een leuke verblijf te huren. Dit maakt het dat u de vakantie doorbrengt in een voor u relatief onbekende provincie. Maar de garantie die u heeft is dat er in elke deel van het wel een leuk dorpje is wat u simpelweg moet bezoeken.
Of u nu gaat voor Westerbork in Drenthe, Kootwijk in Gelderland of het kunstenaarsdorp Bergen in Noord-Holland. U zult bemerken hoewel het hier om totaal verschillende dorpen gaat ze elk wat te bieden heeft. En zo heeft elke provincie in Nederland zijn eigen “dorpse diamantjes”. Als u eenmaal uw vakantie in eigen land ingepland heeft en u dus weet in welk deel van het land u verblijft dan kunt op het internet op onderzoek uitgaan om erachter te komen welk dorp u moet gaan bezoeken.

Wat zijn de kenmerken van een mooi Nederlands dorp ?

Veel mensen die een plaats bezoeken hangen er één of meerdere eigen termen aan. Vaak zijn dit woorden als historisch, pittoresk, gezellig of idyllisch. En zo zijn er natuurlijk talloze andere benamingen te vinden die de “lading dekken”.
Maar waarom een dorp aanspreekt is natuurlijk voor elk individu anders. Wat raakt je tijden een bezoek aan een Hollands dorpje tijden de vakantie. Vaak wordt je gegrepen door een bepaalde sfeer. Denk dan aan smalle steegjes waar je lekker op je gemak door heen kunt slenteren. Of historische gebouwen met oude trapgevels of een oud dorpsplein. De sfeer van een dorp komt veelal tevoorschijn door een combinatie van vele factoren. Dus als jij de vakantie in Nederland doorbrengt bezoek dan één of meerdere van de plaatselijke dorpjes, ongeacht de provincie waar je verblijft zult er geen spijt van krijgen.