De nieuwste trends in badkamers voor recreatiewoningen

geplaatst op 29-06-2023
 Tweede woning 
alt

Woninginrichting is in, dit merk je aan de vele woonprogramma’s op televisie en de talloze woonbladen. In deze inrichting zijn voor iedere woonruimte trends zichtbaar, die zich concentreren op de nieuwste ontwerpen en ontwikkelingen. Niet alleen voor de woonhuizen is woninginrichting en decoratie een hot item maar dit geldt ook voor vakantiehuizen. Veel verouderde vakantieparken worden gerenoveerd en gemoderniseerd. Wil jij weten wat de nieuwste trends zijn in badkamers voor recreatiewoningen, van badmeubel tot wc bril, dan lees hierna snel verder.

De recreatiewoning, relaxen in stijl

De laatste jaren is er een opleving te zien in het moderniseren van de bestaande en vaak verouderde vakantieparken en de eentonige inrichting. Gelukkig is er momenteel veel aandacht voor vernieuwing van het design en interieur, wat mede afhankelijk is van de aanwezige ruimte en de stijl van de woning. Er zijn functionele tiny houses, hypermoderne bungalows of robuuste chalets. Er is ruimte voor variatie in de vormgeving voor buiten en binnen. Afhankelijk van de doelgroep wordt het woonconcept daarop afgestemd. De gasten moeten een echt vakantiegevoel hebben en de beleving staat hierbij voorop. Er is een toegenomen interesse voor luxe, duurzaamheid en wellness. Luxueuze badkamers met design sanitair en een Geberit inbouwreservoir zijn momenteel populair.

Van luxe badkamer tot wellness oase

De omgeving wordt steeds belangrijker voor het uiterlijk van de recreatiewoningen en hun interieur. Buiten wordt binnen en binnen wordt buiten en dit komt ook tot uitdrukking op badkamergebied. Een aantal trends zijn echter duidelijk herkenbaar. Ten eerste is een smaakvol design en hoogwaardige materialen belangrijk. Duurzame materialen, recycling en luxe A merken zijn in. Bubbelbaden en luxe douches, en ook wellness voorzieningen zijn populair. Soms behoren zelfs een jacuzzi en/of een sauna tot de inrichting. Het gaat om de beleving van de gasten, ze moeten een echt vakantiegevoel krijgen en genieten van hun verblijf. Comfortabel relaxen in een luxe omgeving, waar je alles bij de hand hebt, en uitgevoerd in duurzame materialen is essentieel. Genieten van een heerlijke omgeving, zowel buiten als binnen, dat is toch pas vakantie.

Uitgerust en voldaan

Er even heerlijk tussenuit, weg uit de sleur van alledag, met het comfort van een woonhuis maar dan toch anders.  De hedendaagse vakantiehuisjes zijn niet meer de standaard dertien in een dozijn versies maar ze worden aangepast aan de wensen en verwachtingen van de moderne consument. Het moderniseren van zowel de buiten- als de binnenkanten van de recreatiewoningen wordt aangepast aan de doelgroep en aan de omgeving. Het combineren van comfort en luxe in een badkamer uitgevoerd in duurzame materialen, verlenen de gast de ultieme moderne vakantiebeleving.