De perfecte relax tuin voor je recreatiewoning

geplaatst op 24-10-2023
 Tweede woning 
Het hebben van een recreatiewoning biedt de mogelijkheid om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en te genieten van rustige momenten in de natuur. Een van de beste manieren om volledig te ontspannen in je recreatiewoning is door het creëren van een perfecte relax tuin. Een tuin die uitnodigt tot loungen, lezen, ontspannen en tot rust komen. In dit blog delen we tips en ideeën om een oase van rust te creëren rond je recreatiewoning.
alt

Creëer een ontspannende lay-out

Het begint allemaal met een goed doordachte lay-out van je relax tuin. Begin met het in kaart brengen van de beschikbare ruimte en bepaal waar je verschillende zones wilt creëren. Denk aan een zithoek, een eethoek en misschien zelfs een plek voor een vuurplaats of een barbecue.

Een centraal pad dat leidt naar het hoofdgebouw van je recreatiewoning kan de tuin structuur geven. Creëer gebieden waar je kunt genieten van de zon en gebieden waar je wat schaduw kunt vinden. Het doel is om een lay-out te creëren die uitnodigt tot ontspanning en comfort.

Kies comfortabele meubels

Comfortabele meubels zijn essentieel voor een relax tuin. Overweeg het toevoegen van een relaxstoelen aan je zithoek. Deze stoelen zijn ontworpen voor maximaal comfort en zijn vaak verstelbaar, zodat je de perfecte houding kunt vinden om te ontspannen.

Daarnaast zijn loungebanken en ligstoelen goede keuzes voor een relax tuin. Zorg ervoor dat de kussens en bekleding van je meubels weerbestendig zijn, zodat ze bestand zijn tegen de elementen. Heb je toevallig een overkapping in je tuin, kan je ook gebruik maken van moderne relaxstoelen waar je heerlijk in kunt genieten.

Vergeet niet om een eettafel en stoelen toe te voegen voor buitenmaaltijden en gezellige avonden met vrienden en familie. Een hangmat kan ook een geweldige toevoeging zijn voor middagdutjes in de buitenlucht.

Groen en natuurlijke elementen

Een relax tuin moet een gevoel van verbondenheid met de natuur creëren. Planten en groen zijn daarom van groot belang. Kies voor een mix van siergrassen, bloeiende struiken en bomen om een groene omgeving te creëren.

Om privacy te creëren kun je ook overwegen om hagen of klimplanten te planten. Dit zorgt voor een natuurlijke scheiding tussen jouw relax tuin en aangrenzende eigendommen.

Een waterelement, zoals een vijver of een fontein, kan een rustgevend geluid toevoegen aan je tuin. Het geluid van kabbelend water kan je helpen ontspannen en tot rust komen.

Verlichting voor sfeer

Verlichting is een belangrijk aspect van een relax tuin, vooral voor de avonden. Overweeg het gebruik van sfeervolle buitenverlichting, zoals hangende lantaarns, sfeerlampen en tuinfakkels. Zachte verlichting creëert een gezellige sfeer en maakt het mogelijk om 's avonds te genieten van je relax tuin.

Denk aan praktische overwegingen bij het creëren van je relax tuin, dit zorgt namelijk ook voor de extra sfeer. Zorg voor voldoende opbergruimte voor tuinkussens, tuingereedschap en andere benodigdheden. Een opberg box of tuinhuisje kan hiervoor ideaal zijn.

Als je van plan bent om je relax tuin het hele jaar door te gebruiken, overweeg dan de installatie van een terrasverwarming of vuurplaats om warm te blijven tijdens koude avonden.

Persoonlijke touch

Voeg persoonlijke elementen toe aan je relax tuin om het echt van jou te maken. Denk aan decoratieve kussens, plaids, en outdoor accessoires die passen bij je stijl. Creëer een gezellige hoek met een boekenkast voor je favoriete boeken of tijdschriften, zodat je kunt ontspannen met een goed verhaal.

Onderhoud en verzorging

Een perfecte relax tuin vereist ook regelmatig onderhoud en verzorging. Zorg ervoor dat je de planten water geeft en snoeit wanneer dat nodig is. Reinig en onderhoud je meubels en buitenaccessoires om ze in goede staat te houden.

Nu je relax tuin is gecreëerd, is het tijd om te genieten en te ontspannen. Gebruik je relaxstoelen om achterover te leunen en te genieten van de frisse lucht en het geluid van de natuur om je heen. Nodig vrienden en familie uit voor gezellige barbecues en buitenmaaltijden. Maak van je relax tuin een plek waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse stress en volledig kunt ontspannen.

Samenvattend

Een perfecte relax tuin voor je tweede woning is de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van rustige momenten in de natuur. Met een doordachte lay-out, comfortabele meubels, groen en natuurlijke elementen, sfeervolle verlichting, praktische overwegingen en een persoonlijke touch, kun je een oase van rust creëren waar je volledig kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

Dus, ga aan de slag met het plannen en creëren van je relax tuin en maak van je recreatiewoning de perfecte plek voor ontspanning en recreatie. Geniet van je nieuwe tuin en de natuur om je heen. Het is tijd om te ontspannen en te genieten!