Gemakkelijk een zen-interieur creëren met onderstaande tips

geplaatst op 24-08-2023
 Tweede woning 
alt

Je interieurstijl heeft een grote impact op je geest. Om die reden is het verstandig om veel aandacht aan het interieur te besteden. Je wilt je immers aangenaam voelen in je eigen huis. Veel mensen ervaren tegenwoordig chronische stress, omdat we in een echte prestatiemaatschappij leven. Met een zwarte kast breng je al rust in je woonkamer, want je kunt er veel spullen opbergen. Tegelijkertijd heeft de kleur zwart een kalmerend effect op de geest. Maar tegelijkertijd zijn er nog meer handige manieren om een zen-interieur te creëren. In dit artikel voorzien we je van enkele relevante tips.

Ga voor minimalisme 

Je zen-lifestyle.nl begint met minimalisme. Hoe minder spullen in je woning, hoe rustiger het in je hoofd is. Kies daarom voor neutrale kleuren en ga voor een bewuste meubelopstelling. Ga ook niet voor te grote elektronische apparaten en zorg ervoor dat de kabels worden weggewerkt. Plaats ook een grote kast in de woonkamer zodat je alle spullen in de buurt hebt, maar ze tegelijkertijd niet zichtbaar zijn.

Krijg extra energie met voldoende licht 

Bij een zen-interieur hoort ook voldoende lichtinval. Daglicht is om meerdere redenen namelijk goed voor de gezondheid. In de eerste plaats heeft het een kalmerend effect op de geest. Daarnaast krijg je er energie van en ook de details van je muren en meubels komen beter tot hun recht. Plaats dus grote ramen in je kamer, zodat je weinig kunstmatig licht nodig hebt. Op die manier bespaar je ook nog eens energie en daarmee verlaag je de energiekosten.

Speel met de kleur groen 

Bij een zen-interieur hoort ook echt de kleur groen. Die kleur kun je in huis halen met planten en bloemen. De kleur groen brengt een rustgevende uitstraling met zich mee. Je kunt de kleur bovendien combineren met verschillende andere kleuren. Voorzie je  woonkamer bijvoorbeeld van verschillende planten, maar overdrijf niet. Met veel groen in huis wordt het namelijk weer onrustig in je woning.

Rustgevende geuren 

Een goede zen-inrichting prikkelt niet alleen je ogen, maar ook je reukzintuig. Met fijne geuren in de leefruimte ga je voor optimale ontspanning. Brandende geurkaarsen zijn rustgevend. Maar misschien zijn geurkaarsen niet verstandig wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt. Gelukkig kun je dan ook wierookstokjes kopen. Die geven namelijk ook een fijne geur af en ze zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels.

Zet je huis in verbinding met de tuin

 

Ben je de gelukkige eigenaar van een prachtige tuin? Dan kun je die gebruiken voor je zen-inrichting. Laat de binnen- en buitenruimtes in elkaar overlopen en creëer daarmee een rustige omgeving. Je geniet dan van de natuur en tegelijkertijd heb je een mooier uitzicht. Je kunt je woning op verschillende manieren verbinden met de tuin. Plaats bijvoorbeeld grote schuifdeuren.