De toegevoegde waarde van eigen vakantiehuis

geplaatst op 03-05-2012
 Tweede woning 
alt

Wij Nederlanders mogen ons gelukkig prijzen dat we in een relatief klein land wonen. Toch heeft elke regio zijn eigen specifieke kenmerken en dit heeft als grote voordeel dat u op nog geen uur rijden al in een heel andere omgeving kunt zitten.
Het mag ook geen wonder heten dat steeds meer landgenoten overwegen om een vakantiehuis in een ander deel van Nederland aan te schaffen. Gewoon om er zo nu en dan eens lekker een paar daagjes uit te zijn.
Een tweede huisje kopen is dan ook wat leeft bij veel landgenoten. Maar bij de aanschaf een een recreatiewoning komt uiteraard nog wel wat kijken. Neem de tijd om alle info in je op te nemen. 

Elke provincie van ons land heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken en zou zich in principe kunnen lenen als uitvalsbasis voor een leuk weekendje weg.  En als u overweegt een tweede huis aan te schaffen dan is het goed te weten dat het aanbod groeiende is. Wel is het zo dat de prijsverschillen nog al eens kunnen verschillen. Dit kan liggen aan de regio of het type vakantiewoning welke te koop wordt aangeboden. Maar ook het desbetreffende vakantiepark waar de accommodatie te vinden is speelt een belangrijke rol in de prijsvorming van een 2de huis. Al de facetten bepalen de prijsrange van de recreatiewoning.

Welke provincies in Nederland zijn het populairst voor het bezit van een tweede woning. Zeeland is een erg populaire regio voor het bezit van een eigen vakantiehuisje. Dit komt vooral door de aanwezigheid van de zee en de prachtige langgerekte zandstranden.
Ook de provincie Gelderland is erg populair hier dragen de verschillende natuurgebieden aan bij. Friesland doet het goed bij de actieve watersporter en ook de Waddeneilanden liggen goed in de (2de huizen) markt.
Dit wil trouwens absoluut niet zeggen dat u automatisch de andere provincies links moet laten liggen als u erover denkt om een vakantiehuis voor eigen gebruik aan te schaffen.

Mijn verwachting is dat het bezit van een eigen tweede woning in Nederland de komende jaren een stijgende tendens zal laten zien.
Door de prima infrastructuur is een eigen recreatiewoning in bijna alle delen van ons land prima bereikbaar. Het leven wordt steeds gehaaster en wat is er heerlijker om zo af en toe eens heerlijk tot rust te komen in je eigen 2e woning.
Als u overweegt om te zijner tijd een eigen vakantiewoning aan te kopen is het wel verstandig om de nodige tijd in het voortraject te steken.
Belangrijk is om te weten wat er allemaal te koop is op de recreatieve onroerendgoedmarkt. Ook kan de regelgeving per regio en bungalowpark nogal eens verschillen. Neem daarom ruimschoots de tijd om u eens te oriënteren op wat de mogelijkheden voor u zijn.