De vakantie in het prachtige Sicilië doorbrengen

geplaatst op 15-06-2021
 Zomervakantie 
 Wandelen 
alt

Sicilië is een eiland gelegen in de Middellandse Zee en behoort bij Italië. Het eiland is het grootste eiland van Italië en is één van de armste streken van het land. Het eiland heeft vooral bekendheid vanwege de maffiapraktijken. Echter is het voor toeristen wel leuk om het eiland te bezoeken. Je merkt niet echt veel (meer) van de maffiapraktijken. Je kunt onder andere genieten van de 1000 kilometer lange kustlijn. Ook staat de bekendste werkende vulkaan van Europa gevestigd op dit eiland: de Etna. Men spreekt naast Italiaans ook Siciliaans. Dit wordt als een afzonderlijke taal beschouwd. De hoofdstad van het eiland is Palermo.
Het aanbod van vakantiehuizen in Sicilië is verrassend veelzijdig en voor zowel mensen die een huisje in de natuur zoeken als mensen die de voorkeur voor een authentiek stadje hebben is er voldoende huuraanbod.

Klimaat

Het eiland kent een Middellands zeeklimaat. Op de hoogste vlaktes van het eiland kan in de winter sneeuw vallen. In de winter kan het ook flink regenen en daarmee is het niet de meeste ideale reisperiode. In de zomermaanden kan de temperatuur flink stijgen. Temperaturen rond de 40 graden Celsius zijn niet ongewoon. De beste reistijd voor het Italiaanse eiland valt dan ook in lente en in de herfst. De temperaturen zijn dan goed en bovendien zijn de prijzen dan ook vrij gunstig.

Bezienswaardigheden op Sicilië

Je kunt meerdere leuke bezienswaardigheden bekijken op het eiland. De belangrijkste bezienswaardigheden op Sicilië zijn de Etna, de Taormina en de Catacombe dei Cappuccini.

De Etna

De Etna is de grootste en actiefste vulkaan van Europa. De vulkaan ligt op 3.000 meter en bestaat nog maar 500.000 jaar. Je kunt een groot gedeelte van de vulkaan bezoeken, maar de top kun je helaas niet bereiken. Regelmatig spuwt de vulkaan nog giftige dampen uit. Sinds 2013 staat de vulkaan genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Taormina

In het oosten van het eiland bevindt zich een unieke bergwand. Bovenop deze bergwand kun je genieten van een prachtig uitzicht. Je kijkt namelijk uit over het eilandje Isola Bella. Overnachten in dit stadje is ook zeker een aanrader. Vanaf hier heb je tevens een goed vertrekpunt naar verschillende bezienswaardigheden, waaronder de dom, een paleis en het Grieks-Romeinse theater.

Catacombe dei Cappuccini

De Catacombe dei Cappuccini is een bijzonder museum. Het herbergt namelijk 8.000 lichamen van mensen. De meeste skeletten hebben de kleding aan die zij op de dag van sterven ook aan hadden. Het museum is verdeeld in verschillend afdelingen: mannen, vrouwen, priesters, aartsbisschoppen, maagden, vaklui en kardinalen. Eén van de beste bewaarde lichamen is die van Rosalia Lombardo. Zij stierf in 1920 en haar huid en haarkleur is goed bewaard gebleven. Het meisje stierf aan longontsteking toen ze twee jaar was. Het bijzondere museum is niet voor iedereen weggelegd.

Vervoer

Er zijn verscheidene luchthavens op het eiland. De meeste toeristen vliegen echter naar Palermo. Op het eiland kun je gemakkelijk reizen met de trein. Zo kun je de meeste delen van het eiland bezoeken. Sinds 1999 kun je er ook voor kiezen om met de metro te reizen. De wegen zijn ook goed toegankelijk met de auto. Je kunt een auto huren op de luchthaven van Palermo.