De vlucht van het online vakantiehuis boeken

geplaatst op 24-04-2012
 Zomervakantie 
 Wintersport 
alt

De toeristensector is een eeuwenoude business. Sinds mensenheugenis gaan mensen al op vakantie en de behoefte om er even uit de dagelijkse sleur uit te breken is er altijd al geweest.
Of dit nu is om een paar dagen tot rust te komen in een vakantiewoning in eigen land of een maandenlange reis door verschillende landen. Allemaal kun je dit onder de “paraplu” genaamd vakantie onderbrengen.

Van het offline naar het online boeken van een vakantiewoning

Hoewel de behoefte er naar vakantie eigenlijk altijd al is geweest is de manier waarop we een vakantie boeken of een vakantiehuis huren wel aan verandering onderhevig. In vroegere tijden was het reisbureau eigenlijk het eerste waar je aan dacht als de beslissing om op vakantie te gaan eenmaal was genomen. Vooral als je een trip naar het buitenland maakte dat was niks handiger om alle wensen bij een reisbureau neer te leggen en van daaruit de diverse mogelijkheden te bekijken wat betreft accommodatie, vliegtickets, reis- en annuleringverzekeringen, enzovoort.
Als men een vakantie in eigen land wilde doorbrengen dan werd ook nog wel eens gekeken in een regionale krant of landelijk dagblad. Ook waren bepaalde vakantie- en vrijetijdsbladen waar adverteerders een vakantiewoning, hotelkamer of campingplaats aanbieden in vroegere jaren populair. En ook in deze tijden worden er nog steeds vakanties geboekt naar aanleiding van een advertentie in een krant of blad.
Wel is het zo dat het aantal boekingen van een vakantieaccommodatie of reis welke via drukwerk wordt aangeboden als jaren in een dalende trend zit.
Ook de reisbureaus hebben het tegenwoordig erg lastig om het hoofd boven water te houden.
Dit heeft voor het overgrote deel te maken met de intrede van het digitale tijdperk.

Internet en vakantie hebben een prima synergie

Toerisme wordt breed uitgedragen op het internet. De laatste jaren is het zo dat het online boeken van een complete reis of het reserveren dan wel huren van een vakantiehuis of hotelkamer een grote vlucht heeft genomen. De informatievoorziening op het internet aanziende de toeristische sector is dusdanig groot dat de consument er steeds meer voor kies om zelf een vliegticket en vakantiewoning te boeken. Ook het vergelijken van een reisverzekering en/of annuleringsverzekering kan prima via het internet.
Wat ook een groot voordeel is van het digitale tijdperk is dat accommodaties kunnen worden vergeleken. Er zijn diverse websites waar vakantiebeoordelingen te vinden zijn van mensen die een bepaalde accommodatie hebben betrokken en hier een beoordeling aan hebben gegeven.
Op dezelfde manier kun je ook veel informatie verkrijgen over een bepaald vakantiepark in binnen- of buitenland. Door het internet wordt de toeristische sector veel transparanter. Bovendien is het ideaal voor prijsvergelijk en extra informatie over een bepaald vakantieland en regio.

Voordat u daadwerkelijk een vakantieadres gaat boeken of een complete vakantie wilt reserveren is het wel verstandig om enige research te doen naar de website waar u de boeking wilt doen.
Gelukkig kunt u ook hierover veel informatie terugvinden op het internet. Nadat u zich ingelezen hebt kunt u de recreatiewoning huur afronden en al spoedig afreizen richting bestemming

1 reactie

P Duinkerk op 11-06-2012 om 08:18
als ik bij mezelf afreken klop het dat ik niet zo snel meer naar een reiskantoor toega om een vakantie uit te zoeken Je kunt tegenwoordig ook eenvoudig een vakantiewoning huren via het internet en er zijn een aantal prima websites waar je een reis kunt uitzoeken ook in nederland is het zo dat veel vakantieparken zelf een online service op de eigen website hebben waar je zelf een vakantiehuis kunt reserveren voor ons een prima toevoeging maar de reisbranche loopt hierdoor wel inkomsten mis natuurlijk
Reactie plaatsen