Op pad in Nederland tijdens de vakantieperiode

geplaatst op 23-06-2020
 Zomervakantie 
 Wandelen 
 Citytrip 
Leuk een stad bezoeken in eigen land tijdens de vakantie. Dat komt goed uit, in dit artikel zijn wat van de leukste steden van Nederland benoemd. Kies de locatie van je voorkeur en geniet van oude stadsgezichten, leuke boetiekjes en gezellige terrasjes.
alt

Zin om een dagje op pad te gaan in eigen land? Geen probleem, want in Nederland zijn er genoeg gezellige steden, waar je je de hele dag kunt vermaken. Maar in welke steden kun je het beste winkelen en terrassen als je een weekend in een vakantiehuisje zit? Lekkerwegtips.nl geeft je vijf leuke suggesties voor een dagje in eigen land verspreid door het land.

Breda

In het Zuiden van het land kun je je makkelijk een hele dag vermaken. Breda biedt zowel prachtige winkelstraten als veel mogelijkheden om een lekker te terassen en te lunchen. Als startpunt van je dagje uit kun je de Grote Markt nemen, vanaf daar kun je gemakkelijk de hele stad ontdekken. Aan het plein vind je direct de meest luxe winkelstraat van Breda, de Veemarktstraat. Ook net buiten het centrum vind je een luxe winkelgebied het Ginneken. In het stadscentrum zelf kun je iedere keten en soort winkel vinden.

Bussum

De Spiegelstraat in Bussum is een leuke winkelstraat om naartoe te gaan. Het is gelegen in midden in ’t Gooi en dus best luxe. Ook hier vind je kleine winkels, shops en brasseries waar je terecht kunt voor een heerlijke lunch op een terras. Ook is het stadscentrum mooi groen en de sfeer is gemoedelijk.

Haarlem

Haarlem is al driemaal uitgeroepen tot Leukste Winkelstad van Nederland. Haarlem heeft natuurlijk een rijke historie. Dus naast het shoppen kun je bijvoorbeeld een van de vele musea bezoeken. Kortom. Haarlem heeft naast een geweldig winkelaanbod: van bekende merken in de Grote Houtstraat tot kleine boetiekjes in de Gouden Straatjes ook veel historie om je dagje op pad compleet te maken.

Benieuwd welke winkelsteden nog meer leuk zijn om te bezoeken?

Den Bosch

Deze Brabantse stad hoort eigenlijk bovenaan de lijst te staan. Naast de grote winkelketens heeft Den Bosch heel veel kleine winkels en boetiekjes, die soms al meerdere generaties in de familie zijn. Uiteraard kun je deze stad niet verlaten zonder een Bossche bol. Ook kun je erg goed terrassen en is Den Bosch echt een bourgondische stad. Ook kun je natuurlijk een bezoekje brengen aan de Sint Janskathedraal. Alle historie die je in Den Bosch kunt bezoeken, is een artikel op zich waard.

Maastricht

Nog iets verder in het zuiden vind je het prachtige Maastricht. Je vindt hier liefst vier winkelgebieden: Wyck, het Jekerkwartier, het chique Stokstraatkwartier en het centrum met Grote Staat, Entre Deux en Mosae Forum, waar vooral de grote winkelketens gevestigd zijn. Maastricht heeft het beste van Nederland en België. Ook kun je overal in het centrum een mooi plekje in de zon vinden om lekker te terassen