De voordelen van je eigen mobiele recreatiewoning

geplaatst op 08-11-2022
 Tweede woning 
Een tweede huis of vakantiehuisje is heerlijk, maar heeft één nadeel: de woning staat op een vaste plek. Wil je een keertje elders vakantie vieren? Dat kan, maar dan niet in je eigen vakantiewoning. Wanneer je meer flexibiliteit wilt, is er gelukkig nog een optie: een buscamper kan prima dienen als eigen mobiele recreatiewoning en biedt ook nog eens heel veel voordelen.
alt

1. Alle luxe die je wil

Bij een camper denk je misschien al snel aan koude nachten in een te kleine slaapzak en in een te kleine, natte tent. Maar daar hoef je met een luxe buscamper gelukkig niet bang voor te zijn. Deze kun je namelijk volledig naar eigen wens laten opbouwen. Zo kun je in sommige buscampers een compleet ingerichte keuken kwijt, waardoor je gewoon lekker kunt koken onderweg. Ook ander comfort past er prima aan. Denk bijvoorbeeld aan horren en verduisterende rolgordijnen voor de ramen.

2. Duurzaam kamperen

Wist je dat een buscamper ook een tamelijk groene uitvinding is? Ten eerste hoef je het vliegtuig niet te pakken, maar kun je gewoon direct met de camper op pad. Je gebruikt dan natuurlijk wel benzine, maar die uitstoot valt in het niet bij die van vliegen. Daarnaast kun je de camper op een duurzame manier (laten) verbouwen. Daarbij gaat een goed gebouwde mobiele vakantiewoning ook nog eens jaren mee.

3. Waar je maar heen wilt

De buscamper is gemiddeld genomen een maatje kleiner dan een standaard camper. Dit betekent dat je op de weg ook een stuk wendbaarder is dan die standaard camper. Hierdoor kun je de buscamper meestal parkeren op een gewone parkeerplek, en hoef je niet op zoek naar een speciale camperplaats. Dat biedt veel mogelijkheden als je op zoek gaat naar bestemmingen!

4. Voordelig geprijsd

Droom je van een vakantiehuisje, maar heb je daar (nog) geen budget voor? Ook dan kan de buscamper een ideale oplossing zijn. Waar je voor een vakantiehuisje of gewone camper al snel praat over tienduizenden euro’s, ben je voor een buscamper slechts een fractie van dat bedrag kwijt. Zo houd je lekker veel budget over voor je vakanties!