Dit jaar geen fly drive maar cruisevakantie

geplaatst op 07-03-2016
 Zomervakantie 
alt

Een cruisevakantie is in de afgelopen jaren in populariteit gestegen. Vroeger was het alleen maar weggelegd voor rijkelui, maar tegenwoordig is een cruisevakantie voor iedereen betaalbaar. Het is vaak nog wel iets duurder dan een zonvakantie of een stedentrip, maar wat veel mensen vergeten is dat er naast de accommodatie ook alle maaltijden inbegrepen zijn. De meeste cruises zijn namelijk op basis van vol-pension. Je krijgt ontbijt, lunch en diner. Bij sommige cruises is ook koffie, thee en water inbegrepen. De overige drankjes moet je wel vaak zelf betalen.
Je zou een dergelijke vakantie nog het beste kunnen vergelijken met een fly drive waar je per auto een land doorkruist en elke nacht doorbrengt in een ander vakantiehuis of andersoortige accommodatie.
Maar een reis over het water heeft als onderscheidend karakter dat je zelf niet het transportmiddel hoeft te besturen en dat je over het algemeen meerdere landen aandoet.

Faciliteitenniveau heeft een hoogwaardig karakter

Een cruiseschip beschikt over veel faciliteiten. De meeste cruiseschepen hebben meerdere restaurants en bars. Verder heeft een cruiseschip vaak winkels, een zwembad, jacuzzi, een internetcafé, een fitness, een bibliotheek en een theater. Ook zijn er speciale faciliteiten voor kinderen, zoals een animatieclub of een kinderopvang. Daarnaast beschikken veel cruiseschepen over gokfaciliteiten en andere amuserende activiteiten. 


Uit onderzoek blijkt dat veel mensen die op cruisevakantie gaan niet alleen willen genieten van theatervoorstellingen, een bioscoop of de talrijk aanwezige sportfaciliteiten, men wil ook nogal eens een gokje wagen. De casino’s op de cruiseschepen zijn met meerdere speeltafels uitgerust. Je kunt er bijvoorbeeld blackjack, roulette en poker spelen. Alle faciliteiten op de cruiseschepen zijn van uitstekende kwaliteit en entertainment is vaak van professioneel niveau. 

Je eigen luxe accommodatie op het water

Een kajuit op een cruiseschip is net als een hotelkamer van alle gemakken voorzien. Je hebt een eigen badkamer en een eigen toilet. Ook hebben de kajuiten een kluisje, minibar en een televisie. Daar komt nog eens bij kijken dat je altijd een prachtig uitzicht hebt. Geen saaie gebouwen of vieze auto’s uit je raam bekijken, maar je kijkt altijd naar de prachtige natuur of zee.
Een vergelijk met een luxe vakantievilla op een luxe resort gaat wat dat betreft ook wel enigszins op. Het genieten staat voorop!

Er zitten veel voordelen aan een cruisevakantie. Bij het genre vakantie als dit zie je meerdere bestemmingen. Een cruisereis op de Oostzee brengt je bijvoorbeeld naar de steden: Kopenhagen, Stockholm, Tallinn, St. Petersburg en Warnemünde. De excursies mag je zelf bepalen en je hoeft er alleen voor te zorgen dat je op tijd weer terug bent. Terwijl je slaapt, wordt je naar de volgende bestemming gebracht. Ook ben je geen tijd kwijt aan het reizen naar de volgende bestemming. Tot slot kun je het aantal dagen dat je weg wil ook zelf bepalen. Er bestaan cruises in en buiten Europa van ongeveer 8 dagen, maar er zijn ook cruises van 21 dagen of een maand en in sommige gevallen nog wel langer.