Dit jaar op fly drive vakantie?

geplaatst op 16-04-2021
 Zomervakantie 
 Rondreis 
alt

De kans is groot dat je dit jaar weer een welverdiende vakantie naar het buitenland kan boeken. Heb je al in gedachte waar je naar toe gaat of wat voor soort vakantie je wilt boeken? Wil je languit op een strand liggen ergens in zuid-Spanje of ga je toch liever op doe-vakantie? Je kunt kunt ook kiezen voor een combinatie van deze twee… je boekt dan een fly drive vakantie.

Fly drive reizen
Fly drive reizen zijn de laatste tijd enorm in populariteit gestegen. Het is ook het beste van meerdere soorten vakanties. Je kunt alles op je bestemming in je eigen tempo bezichtigingen en je kunt ook nog genieten van het strandleven als je tenminste naar een land gaat met een aangenaam klimaat.

Bij een fly drive reis boek je jouw vlucht inclusief accommodaties en de huur van je auto. Deze auto staat op de luchthaven van je bestemming voor je klaar. Je haalt de autosleutels af bij het bedrijf waarbij je hebt geboekt en je kunt de auto de hele vakantie gebruiken.

Als je een rondreis boekt dan is het verstandig om vooraf al te bekijken welke plaatsen je wilt gaan bezoeken. Je kunt er voor kiezen om zelf een route uit te stippelen en zelf de hotels te boeken. Je kunt ook een compleet verzorgde fly drive boeken waarbij alles al voor je geregeld is. Je moet er wel rekening mee houden dat als je van te voren de reis al helemaal vastlegt je niet de vrijheid hebt om alles in je eigen tempo te gaan bezoeken. De hotels zijn namelijk al voor je gereserveerd.

Fly drive reizen worden aangeboden naar bijna alle landen op de wereld. Het is dus  aan jou om te kijken naar welk werelddeel en land je op vakantie wil. Veel mensen gaan op fly drive vakantie naar zuid-Amerika en andere blijven liever wat dichter bij huis. In Europa heb je namelijk genoeg landen en plaatsen die enorm interessant zijn om aan te doen tijdens een fly drive vakantie.

Wat dacht je van een fly drive door Spanje? Spanje heeft veel plaatsen die niet ontdekt zijn bij het grote publiek maar die erg interessant zijn als je iets van de cultuur en de eigenschappen van het land wilt leren kennen. Bovendien weet je dat als je naar Spanje, Portugal, Italië, Griekenland of Kroatië op rondreis gaat de kans op goed weer groot is. Voor veel mensen kan een rondreis in het hoogseizoen zelfs te warm zijn.

Als je niet aan de standaard vakantie periodes gebonden bent dan is het boeken van een fly drive vakantie in het voor- of na seizoen misschien nog wel een betere optie. Alle plaatsen waar je komt in deze periodes zijn minder druk en bovendien is je fly drive reis stukken goedkoper.

Om een goedkope fly drive te boeken is het raadzaam om de verschillende aanbieders te vergelijken. Je kunt zo voordelig op vakantie en veel van het land van jou keuze zien.