Vakantie in Slovenië, bezoek Izola

geplaatst op 17-01-2019
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Citytrip 
alt

Izola is gelegen in het westen van Slovenië en is één van de drie havensteden van het land. De stad telt zo’n 15.000 inwoners. De naam van de stad is afgeleid van het Italiaanse woord ‘isola’. Dat betekent ‘eiland’. Vroeger was de stad namelijk een eiland, maar tegenwoordig is het vastgegroeid aan het vasteland. Officieel gezien zijn er zelfs twee talen in de stad. Men spreekt hier niet alleen Sloveens, maar ook Italiaans. De stad wordt vaak aangedaan door toeristen. Je kunt er namelijk gezellig feesten en tevens kun je er verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken. Het aantal kunstgalerijen in de stad is enorm en deze zijn zeer in trek bij toeristen.

Klimaat

De stad heeft een mediterraan klimaat dat onder invloed staat van de Middellandse Zee. Je merkt duidelijk dat de stad vier verschillende seizoenen heeft. De herfst en de lente zijn typische overgangsperiodes. In de zomermaanden regent het minder dan in de overige maanden. Toch kun je zeggen dat het aantal regenbuien hier vrij gelijkmatig verdeeld zijn over het gehele jaar. Vanwege haar goede ligging heeft de stad zelden te maken met extreme weersomstandigheden.

Bezienswaardigheden in Izola

In de stad kun je meerdere leuke bezienswaardigheden bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Izola zijn de oude binnenstad, de Sint Mauruskerk en tot slot de Haven van Izola.

Oude binnenstad

De oude binnenstad heeft een gezellige sfeer. Het is veel minder druk dan in de meeste delen van de stad. Als je dus op zoek bent naar wat rust tijdens je vakantie, is dit een ideale uitvalsbasis. Ook hier is het over het algemeen iets koeler en dat is ook wel lekker. In de gezellige straatjes vind je diverse leuke gebouwen en huizen. Daarnaast kun je genieten van één van de vele terrasjes in de stad.

Sint Mauruskerk

De Sint Mauruskerk is gelegen op het hoogste punt van de stad. Dit is in het noorden van het centrum van Izola. In 1346 begon men met het bouwen van de kerk. Echter wilde de bouw niet vlotten en dateert de huidige kerk ook pas uit 1547. De klokkentoren van het prachtige bouwwerk is 36 meter hoog en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Haven van Izola

Izola is één van de drie havensteden van Slovenië. De haven van de stad moet je dan ook absoluut gezien hebben. In de haven vind je prachtige boten en jachten. Dat is indrukwekkend om te zien. Je kunt na een bezoekje aan de haven ook genieten van één van de vele restaurants rondom de plek. Je hebt dan een prachtig uitzicht over de zee. Tijdens zonsondergang is het helemaal een aanrader. De sfeer is dan ontzettend goed. Als je met je geliefde naar de Sloveense badplaats gaat, moet je dat absoluut gedaan hebben. In de zomer kun je tevens genieten van de vele terrasjes.

Vervoer

De meeste Nederlanders kiezen ervoor om met de auto naar richting het geboekte vakantiehuis in Slovenië te reizen. Je kunt er echter ook voor kiezen om met het vliegtuig te reizen. De vliegreis duurt zo’n twee uur. Je kunt vliegen naar Ljubljana, de hoofdstad van het land, of naar Triëst. Dit is een Italiaanse plaats en deze ligt zelfs dichterbij dan de hoofdstad. Er zijn verscheidene busdiensten die je naar de Sloveense badplaats kunnen brengen.