Dit zijn de huizen van topvoetballers

geplaatst op 22-12-2020
 Tweede woning 
We zoeken naar enkele huizen van topvoetballers. Vaak wonen voetballers in grote villa’s of de meest luxe penthouses, dus daar gaan we dan ook naar op zoek. Welke Nederlanders wonen in de mooiste huizen en welke buitenlandse spelers hebben een paleisje op de kop getikt? We zoeken naar prachtige huizen van voetballers en benoemen, indien bekend, de prijs die ze ervoor betaald hebben. De huizen die voetballers kopen, zijn vaak gigantisch.
alt

Daley Blind woont in Amsterdam

We beginnen in Amsterdam, bij Ajax-speler Daley Blind. Geen grote villa voor de familie Blind, dat hun tweede kindje verwacht komend jaar. Ze kozen er echter voor om een gigantisch appartement te kopen met uitzicht op de Amsterdamse Zuidas.

Het penthouse, ruim 300 vierkante meter groot, kostte zo’n 2,7 miljoen euro, maar daarvoor kreeg hij er nog wel een garagebox bij. Of Blind als het tweede kindje er is, nog steeds in een appartement wil blijven wonen is de vraag. Hij zal in ieder geval geld genoeg hebben om een ander mooi stulpje te kunnen kopen.

Lionel Messi woont in miljoenenvilla in Castelldefels, Barcelona

Het huis van Lionel Messi in Castelldefels, vlakbij Barcelona, kostte naar verluidt tussen de vier en vijf miljoen euro. De gigantische villa heeft onder meer een spa, een bioscoop en een indoor voetbalveld om te kunnen trainen.

Messi woont en voetbalt al bijna zijn hele leven in Barcelona en werd afgelopen jaar de tweede voetbalmiljardair. Dat was net nadat zijn grote rivaal Cristiano Ronaldo deze bizarre mijlpaal ook wist te bereiken.

Georginio Wijnaldum in Liverpool

We maken de stap naar Engeland, waar we het huis van Georginio Wijnaldum bekijken. Wijnaldum voetbalt bij Liverpool, volgens de bookmakers de favoriet voor de Engelse titel. Hij won daar het afgelopen seizoen al prijs na prijs en kan de winst van al die prijzen vieren in een heus paleisje.

Onder meer een bioscoop, biljartkamer en een eigen gym zijn terug te vinden in het gigantische huis van de familie Wijnaldum. Hoeveel hij voor deze luxe betaald heeft is niet bekend, maar het zal ongetwijfeld in de miljoenen zijn.

Hoe lang Wijnaldum nog in zijn droomhuis in Engeland blijft wonen, is de vraag. Hij is meermaals in verband gebracht met een transfer naar onder meer FC Barcelona. Voorlopig zit hij echter goed in de stad van de Beatles.

Quincy Promes woont in sterrenhuis

Het huis dat Quincy Promes kocht, had hij al in het bezit voordat hij terugkeerde in Nederland om bij titelfavoriet Ajax te gaan voetballen. Het huis heeft een mooie geschiedenis als je naar de oude bewoners kijkt. In het verleden woonden er namelijk al enkele andere bekende Nederlanders.

De villa, gelegen in Abcoude, werd in het verleden bewoond door Peter van der Vorst en Najib Amhali, zo weten bekende buren te vertellen. Promes betaalde naar verluidt zo’n 1,3 miljoen euro voor het optrekje.

Behalve de riante villa in Abcoude, schijnt Promes ook nog een flink appartement op de Zuidas in Amsterdam te hebben. Geen klagen voor de aanvaller van de Amsterdamse club dus, die ook zijn eigen kledinglijn MASK QP opzette, om na zijn voetbalcarrière niet stil te hoeven blijven zitten.

Cristiano Ronaldo en zijn villa’s

Dat de eerste voetbalmiljardair ooit ook in een gigantisch huis woont, mag natuurlijk geen verrassing zijn. Cristiano Ronaldo, tegenwoordig spelend voor Serie A topclub Juventus in Turijn, heeft meerdere villa’s en penthouses in zijn bezit.

Zijn huis in Turijn, wat hij overigens huurt, kost Ronaldo een slordige 50.000 euro per maand, wat neerkomt op ruim zes ton per jaar. Daarvoor krijgt Ronaldo een woonoppervlakte van ruim 1000 vierkante meter en kan hij natuurlijk genieten van het Italiaanse leven.

Wat opvallend is, is dat zijn vorige trainer bij Real Madrid, Zinedine Zidane, ook in deze villa in Turijn woonde. Zidane voetbalde destijds eveneens bij Juventus.

Naast de villa in Turijn, heeft Ronaldo ook zijn huis in Madrid ‘gewoon’ aangehouden en bezit hij nog een gigantisch appartement in New York. Met inkomsten van zo’n 100 miljoen euro per jaar hoeft hij zich uiteraard geen zorgen te maken om de hoge kosten.