Een overkapping, een interessante meerwaarde voor je vakantiehuis?

geplaatst op 04-09-2023
 Tweede woning 
Heel wat mensen die een vakantiewoning hebben gekocht kiezen er voor om deze te verhuren. Op die manier blijft de woning niet het grootste deel van het jaar leeg staan en kan men er ook nog een beetje geld aan verdienen. Wanneer jij specifiek een recreatiewoning hebt gekocht met als doel om deze te verhuren spreekt het voor zich dat je de verhuurbare periode het liefst zo lang mogelijk zal willen houden. Dat betekent dat je ook je vakantiehuis aantrekkelijk dient te maken om te huren in bijvoorbeeld de herfst en de winter. Het realiseren van een overkapping bij je vakantiewoning zou daar zomaar mee voor kunnen zorgen.
alt

Genieten van de tuin, ook tijdens de minder gunstige seizoenen

Mensen die op vakantie gaan houden er van om ook even buiten te kunnen genieten. Het spreekt echter voor zich dat het weer dat niet altijd toelaat. Niet in het minst wanneer men tijdens de herfst of de winter een verblijf heeft geboekt is het helemaal niet zo voor de hand liggend om te kunnen genieten van de prachtige tuin waar je vakantiehuis mogelijks over beschikt. Nochtans is het in de praktijk vrij eenvoudig mogelijk om daar verandering in te brengen. Je kan er namelijk voor kiezen om een overkapping te laten plaatsen.

Door een overkapping te laten plaatsen zorg je er eigenlijk voor dat je twee vliegen in één klap slaat. In eerste instantie wordt er een meerwaarde gerealiseerd voor de waarde waar je vakantiehuis over beschikt. Dat is echter niet alles. Nog een ander voordeel gaat namelijk schuil in het feit dat je jouw gasten van veel meer interessante mogelijkheden voorziet. Tijdens een winteravond lekker gezellig nog even genieten van een met sneeuw bedekte tuin? Het lijkt haast onmogelijk, maar met een overkapping wordt dit plots kinderspel!

Waarom een overkapping voor je vakantiehuis overwegen?

Er zijn best wel een aantal interessante voordelen verbonden aan het laten plaatsen van een overkapping bij je vakantiehuis. In eerste instantie neem je de koude wind grotendeels weg. Dit zorgt er voor dat het meteen een behoorlijk stuk aangenamer wordt om bijvoorbeeld op herfst- en winterdagen buiten in de tuin te genieten. Voor het beste effect is het wel belangrijk om er voor te kiezen om (minstens) één zijde van de overkapping winddicht te maken. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, namelijk:

  • Door het plaatsen van een glazen wand;
  • Door middel van een scherm;
  • Door het voorzien van een grote schuifdeur;

Sluit je de overkapping van je vakantiehuis uiteindelijk aan alle kanten af? Dan zal er zich een luxe tuinkamer vormen. Veel mensen vrezen dat het realiseren van een overkapping bij hun vakantiewoning altijd een behoorlijke investering zal vereisen, maar dat is eigenlijk niet juist. Sterker nog, er zijn op het internet menig aantal verschillende bouwtekeningen terug te vinden die het mogelijk maken om zelf een mooie terrasoverkapping te maken voor weinig geld.

Ook tijdens de zomer is een overkapping interessant

Bovenstaande laat vermoeden dat het aanbrengen van een overkapping bij een vakantiewoning uitsluitend interessant is voor de herfst- en wintermaanden. Dat is echter zeker niet juist. Ook tijdens de zomer is dat het geval. Een terras met overkapping beschermt bijvoorbeeld niet alleen tegen de zon, daarnaast kan je er ook even onder vluchten wanneer er  even een stevig onweer overtrekt. Het mag dan ook duidelijk zijn, een overkapping is voor elke vakantiewoning zeker en vast de moeite waard om op z'n minst te overwegen.

1 reactie

Floris op 28-09-2023 om 09:39
Wij hebben bij ons vakantiehuis ook een veranda gerealiseerd. Door een vuurkorf die wij daar ook hebben neergezet kun je het buitenseizoen verlengen. We merken zelf dat we in het voorjaar en najaar toch vaker buiten zitten. Onze aanbouw leent zich helaas minder om met glas af te werken. Ook vinden wij deze investering aan de prijzige kant daar wij alleen de weekenden in ons huisje te vinden zijn. Maar we begrijpen uiteraard wel dat dit van meerwaarde kan zijn van mensen die veel gebruik maken van hun vakantiehuis.
Reactie plaatsen